Poliția confirmă: Nata Albot, candidata la funcția de deputat din partea „PAS” ar fi fost prinsă cu droguri asupra sa pe Aeroport | VIDEO

Candidatul PAS la alegerile parlamentare anticipate, Nata Albot, ar fi fost prinsă cu droguri asupra sa la Aeroportul Internațional Chișinău acum patru ani. Informația a fost confirmată de poliție după ce liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că o persoană care pretinde la fotoliul de deputat a fost anterior reținută de oamenii legii cu canabis.

Declarațiile lui Cavcaliuc au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune. Liderul PACE nu a dezvăluit numele jurnalistei, însă a spus că este vorba despre un candidat care a fost înregistrat deja la CEC sub numărul opt în listele electorale.

GHEORHE CAVCALIUC, președinte PACE: „Pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe 19 decembrie 2016, la unul din candidații la funcția de deputat în Parlament de pe poziția a 8-a a unui partid care deja a fost înregistrat au fost depistate droguri”.

Gheorghe Cavcaliuc a mai declarat că îi oferă 72 de ore respectivului candidat la funcția de deputat ca să recunoască public și să se retragă din cursa electorală. Ulterior, pe un canal de Telegram a fost publicat un document cu expertiza substanței respective.

Din document însă reiese că incidentul a fost înregistrat pe 19 decembrie 2017 la Aeroportul Internațional Chișinău, iar cea vizată este Nata Albot, care figurează în lista PAS din 11 iulie. Asupra ei s-ar fi găsit 0,78 de grame de canabis, drog care nu face parte din substanțele narcotice utilizate în scop medical. Reprezentanții Inspectoratului General de Poliție au confirmat pentru TV6 că documentul publicat este autentic.

DIANA FETCO șefa Secției Comunicare și Protocol, IGP: „Eu pot să confirm autenticitate documentului”.


Am solicitat un comentariu la acest subiect de la Nata Albot. Jurnalista se află însă în Canada și, deocamdată, nu ne-a răspuns la mesaj. Am încercat să luăm legătura și cu alți candidați de pe listele PAS, însă nici aceștia nu ne-au răspuns la telefon. Singurul candidat cu care am putut vorbi este Andrei Spînu.

ANDREI SPÎNU, candidat la funcția de deputat: „Noi vom veni cu un comentariu oficial un pic mai târziu, vă rog să ne scuzați. Neapărat o să venim cu reacție”.

Nata Albot a anunțat de curând că se lansează în politică pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate.


Spread the love

Check Also

Mandatele celor 101 deputați noi aleși au fost recunoscute de către Curtea Constituțională | VIDEO

Pot trece la treabă. Mandatele celor 101 deputați noi aleși au fost recunoscute de către …