Politicienii, în vacanțe de vis, iar oamenii de rând rămân doar cu gândul la odihnă | VIDEO Update

La moldoveni vacanța este sfântă, mai ales când vine vorba de cei care își permit. Președintele Igor Dodon, dar și fostul premier, Maia Sandu și-au petrecut vacanța de iarnă la munte. Șeful statului a postat un video pe pagina sa de Facebook în care apare schiind cu unul dintre feciorii săi. Maia Sandu a ales să meargă pentru câteva zile la munte, în România. Renato Usatâi, primarul municipiului Bălți, a preferat să se odihnească în Dubai. Oamenii de rând însă nu prea și-au permis în acest an să plece la odihnă. Unii spun că nu le ajung finanțe, alții că nu au timp pentru vacanță.

Igor Dodon a postat sâmbătă un video pe pagina sa de Facebook, unde arată că se află la schi împreună cu familia sa, fără să precizeze, însă, în ce țară se odihnesc.

În postarea sa, președintele a scris: ”Visul de vacanță al copiilor a fost realizat – câteva zile la munte, la schi. Alături de ei, am profitat și eu de vremea bună pentru sport.”

Am încercat să aflăm unde anume s-a odihnit Igor Dodon și câți bani a cheltuit, însă președintele a refuzat să ne spună.

IGOR DODON, președinte: Suficient pentru ca să-mi permit din salariul meu. – Dar unde ați fost?

Maia Sandu s-a odihnit la munte în România. Pe pagina sa de Instagram, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate a postat o imagine unde a scris că: ”A fost soare pe Ceahlău azi”.

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatâi, tot la sfârșitul săptămânii trecute, a plecat în Dubai. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu următorul comentariu: ”Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă și pentru toate ideile noi care s-ar putea naște doar aici.”

Oamenii de rând însă nu prea s-au odihnit în vacanța de iarnă. Unii ne-au spus că au fost la serviciu și nu au avut timp pentru odihnă, alții însă nu au fost niciodată în viață la munte, deoarece nu le permite buzunarul.

„-Nu am fost niciodată.

-De ce?

– Nu am putut să-mi permit lucrul acesta.

– Nu ați avut posibilitate financiară?

– Nici financiară, nici timp.”

„Dacă faci economie tot anul – se poate de dus. Pensia de o mie de lei și salariul de două mii…”

„În vacanța de vară ne odihnim, dar de iarna nu ne ajung finanțe. Planificăm, dar deocamdată nu ne reușește.”

„Din păcate, nu am fost niciodată. Salariile acestea ne ajung doar să supraviețuim, de mâncare mai mult, nici vorbă de o haină sau de altceva. Trebuie să intrăm în credite.”

Unii internauți s-au arătat indignați de faptul că politicienii se odihnesc. Astfel, pe rețelele de socializare aceștia au postat fel de fel de comentarii, cum ar fi:

„Domnule Dodon, spuneți-mi și mie de unde să iau măcar 1000€, să plec și eu cu familia la schi. Că mi-ar plăcea și mie.”

„S-a trudit omul, are nevoie de odihnă.”

„Deși vor să pară adversari politici, Maia și Dodon se odihnesc la munte în aceeași perioadă”.

Amintim că, după investirea sa în funcția de președinte, Igor Dodon și-a organizat o vacanță la Soci, unde la fel a schiat. Ulterior, președintele s-a odihnit cu soția în Italia, la staţiunea Breuil-Cervinia, aflată la altitudinea de 2.000 de metri deasupra nivelului mării. În vara anului 2017, președintele şi familia sa au fost oaspeţii deputatului Dumei de Stat a Rusiei, Oleg Nilov, de la Partidul Rusia Dreaptă, în Republica Carelia, Federaţia Rusă. Igor Dodon are un salariu de 190 de mii de lei anual, ceea ce înseamnă aproape 16.000 de lei lunar.

Maia Sandu și Renato Usatâi nu ne-au răspuns la telefon, pentru a ne spune cât i-a costat și din ce bani au plecat în vacanță.

Spread the love

Check Also

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru …