Polițiștii din Orhei i-au informat pe elevi, dar și pe părinții acestora despre pericolele lumii virtuale | VIDEO

Jocurile video și internetul, care se dezvoltă cu o viteză uimitoare, atrage din ce în ce mai mulți tineri în lumea online. Acest lucru le poate afecta comportamentul, determinându-i să fie detașați de lumea din jur și chiar agresivi. De Ziua internațională a violenței în școli, elevii, părinții și profesorii din satul Mitoc, raionul Orhei, au fost informați despre cum pot face față pericolelor din online și unde se pot adresa în caz de necesitate.

Cei prezenți s-au reunit pentru a discuta despre una dintre cele mai importante probleme ale tinerii generații – dependența de internet și consecințele acesteia, în special prin prisma abuzul copiilor în școli.

TATIANA ZUBCO, directorul Gimnaziului din satul Mitoc: S-a vorbit despre nonviolență, în general. Directorul adjunct pe educație ne-a prezentat un raport și s-a vorbit despre poliția comunitară.

Participanții la lecția informativă au fost îndemnați să apeleze cu încredere la oamenii legii în orice situație complicată, iar unii elevi au pregătit un flashmob pe acest subiect.

Concluzia pe care am făcut-o este că poliția este o instituție foarte importantă și că trebuie să fim foarte prudenți, să nu cădem într-o capcană.

TĂIAT!!!!! Eu am aflat că este bine ca toți să fim uniți, să ascultăm de părinți, părinții să aibă grijă de noi, să fim buni cu ceilalți, să nu mergem singuri pe drum la ore târzii.

Astfel de evenimente au devenit o tradiție în satul Mitoc și sunt percepute de locuitori drept lecții de viață utile.

VIORICA STRATAN, părinte: Poliția colaborează cu poliția direct, fără frică și le face o protecție, îi îndrumă spre bine, îi informează, le oferă diferite informații noi: cum să se protejeze, cum să colaboreze, cum să utilizeze corect rețelele de socializare.

Oamenii în uniformă au scopul de a proteja și salva vieți – este mesajul pe care polițiștii au grijă să-l transmită tinerii generații.

IRINA BURDUJAN, ofițer de presă , IP Orhei: Poliția comunitară are drept scop primordial conlucrarea cu administrația publică locală, cu asistenții medicali, cu dascălii de la instituțiile de învățământ, pentru ca atunci când apare o problemă în societate, noi împreună să o putem soluționa și pe viitor să nu mai apară.

Potrivit datelor oferite de Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în perioada septembrie – decembrie 2019, au fost identificate peste 4.700 de cazuri suspecte de abuz fizic, emoțional, hărțuire sexuală și intimidare. Peste 50% dintre cazurile de abuz îîn rândul copiilor au fost raportate de profesori.

Spread the love

Check Also

„Acordarea acestui stimul era un suport pentru angajați, pentru riscul și pentru munca lor”. Medicii și sindicatele sunt indignate de decizia autorităților să taie indemnizația de 16 mii de lei | VIDEO

Guvernul lui Igor Dodon vrea să taie indemnizația de 16 mii de lei pentru medici. …