Politolog: Maia Sandu încearcă să se distanțeze de actuala guvernare pentru a nu răspunde de consecințele acțiunilor care se întreprind | VIDEO

Președintele țării, Maia Sandu încearcă să se distanțeze de actuala guvernare pentru a nu răspunde de consecințele acțiunilor care se întreprind. Declarația a fost făcută de analistul politic, Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii Moldova Zi de Zi de la postul nostru de televiziune. De aceeași părere este și expertul în drept constituțional, Vitalie Catană, care critică comportamentul lui Sandu, pentru că spune el, anume șeful statului se face responsabilă de deciziile luate de Guvern.

Analistul politic, Corneliu Ciurea susține că președintele, Maia Sandu ar fi sesizat că lucrurile în țara noastră merg într-o direcție greșită, iar din această cauză, acum ar sta mai departe de propria echipă, deoarece nu dorește să-și asume urmările pașilor întreprinși.

CORNELIU CIUREA, politolog: „Maia Sandu, în ultimul timp, are drept scop să se distanțeze de propria echipă, lăsându-i să-și facă treaba. Ea, sesizând că lucrurile nu merg în direcția dorită, a încercat să se distanțeze de actuala guvernare, ca să fie plătite oalele sparte de guvern”.

În același timp, expertul în drept constituțional, Vitalie Catană critică poziția adoptată de Sandu, pentru că, spune el, anume ea se face responsabilă de acțiunile guvernării.

VITALIE CATANĂ, expert în drept constituțional: „Ea a forțat alegerile anticipate pentru a obține întreaga putere în stat și a obținut-o și atunci, să vii să spui că nu e de comperența mea, e de competența Gavriliței. Nu. Iertați-mă, dar nu are cum să se distanțeze de treaba asta. Cât nu ar încerca ea să se distanțeze, Maia Sandu este în primul rând responsabilă. Partidul, Gavrilița înseamnă consecința. Cauza tuturor este Maia Sandu”.

CORNELIU CIUREA, politolog: „Capul tuturor consecințelor este Maia Sandu, nu premierul. Politic însă, în cazul în care urmările vor fi negative pentru PAS, se va încerca această disociere de Guvern. Președinția să rămână albă, nepătată, ea nu are atribuții la consecințele provocate de acțiunile Guvernului, tarife majorate, scumpiri, pandemie…”


Am încercat să obținem o reacție la aceste afirmații din partea Președinției, însă responsabilii de acolo ne-au spus că nu comentează acuzațiile analiștilor politici.

Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …