Pompierii din Orhei continuă să informeze elevii despre regulile de siguranță anti-incendiară | VIDEO

Pompierii din Orhei continuă să informeze elevii din școlile din oraș și din întregul raion, despre regulile de siguranță anti-incendiară în sezonul rece al anului. Potrivit acestora, în această perioadă există cel mai mare risc de incendii în sectorul rezidențial. De această dată, cei instruiți au fost elevii gimnaziului din satul Seliște, raionul Orhei.

Agitația unei zile obișnuite dintr-un gimnaziu rural a fost întreruptă de o alarmă. Toți elevii, la comandă, s-au îndreptat spre stadion. Nu a fost o alarmă de incendiu, ci doar o simplă simulare. Conform tradiției, pompierii vizitează, în această perioadă a anului, toate instituțiile de învățământ și le reamintesc copiilor despre siguranța anti-incendiară.

AFANASII STICI, inspector al Serviciului de Protecție Civilă și Situații Excepționale, Orhei: „Ofițerii din cadrul Direcției Situații Excepționale petrec periodic astfel de întâlniri. În medie, o dată pe săptămână suntem prezenți în școlile din raionul Orhei pentru a petrece astfel de activități. Ele se vor petrece pe parcursul a toată perioada anului școlar, până la finalizarea acestuia, în perioada caldă a anului.

Cum să acționezi în caz de incendiu, cum să părăsești locul incendiat, unde să apelezi după ajutor și bineînțeles, cum să folosești un stingător. Elevii sunt extrem de recunoscători pentru vizitele salvatorilor. Ei spun că informațiile pe care le-au primit sunt foarte utile și îi învață cum să fie mai prudenți.

„Ca să știm cum să ne apărăm de foc. Spre exemplu dacă am făcut focul în casă, să știm cum să ne apărăm, ca să nu cadă jăratecul în casă sau altceva.”

„În timpul unui incendiu, noi trebuie să ne aplecăm la nivelul de jos al camerei, deoarece fumul se ridică în sus și să nu ne sufocăm cu fum, dacă incendiul are loc într-un loc închis. Dacă se întâmplă într-un loc deschis, deodată trebuie să anunțăm pompierii și deodată să îi anunțăm pe cei mai mari.”

Gimnaziul din satul Seliște este al treilea din lista instituțiilor vizitate de pompieri. În plus, elevii au avut ocazia să cunoască, din interior, despre ce presupune profesia de pompier. În mod regulat, salvatorii invită copiii la secția de pompieri și efectuează demonstrații cu metode de combatere a incendiilor, utilizând echipamentele din dotare. Mai mult decât atât, se mai organizează și concursuri de pictură, unde tinerii au posibilitatea de a ilustra un incendiu în viziunea lor. Mai apoi, pompierii desemnează câștigătorii și îi premiază pe cei mai inspirați și ingenioși.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …