Presa: Membrii familiei lui Igor Dodon au plecat la odihnă de lux în Antalya, Turcia, în ciuda crizei pandemice și economice din Moldova | VIDEO

Aproape în fiecare an, familia lui Igor Dodon își petrece vacanța în stațiuni VIP din diferite țări. Anul acesta, membrii familiei au plecat la odihnă în ciuda crizei pandemice și economice din Moldova. De această dată, destinația aleasă de soție, copii, mai mulți apropiați, dar și rude este o stațiune de lux din Antalya, Turcia. Cel puțin, asta scrie portalul omg.md, informație confirmată și pentru postul nostru de televiziune de surse demne de încredere.

Potrivit portalului omg.md, familia președintelui Igor Dodon a plecat în vacanță în Turcia și se odihnește într-o vilă de lux într-o stațiune din Antalya. Potrivit sursei citate, doar reședinței ar costa aproximativ 100 de mii de euro. Jurnaliștii, care citează o sursă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și integrării Europene, scriu că familia lui Igor Dodon ar fi plecat cu o cursă charter, în dimineața zilei de marți. Potrivit informațiilor, din „delegație” fac parte și membrii familiei lui Alexandru Dodon, fratele președintelui, care îl însoțește pe acesta în aproape toate călătoriile. S-a întâmplat inclusiv în vizita pe care a efectuat-o în Japonia, unde a avut loc ceremonia de încoronare a împăratului.

Mai mult, la odihnă ar fi plecat și familia unui fost deputat din partea Partidului Socialiștilor. Este vorba de Oleg Teteri, care, la fel, a fost surprins alături de Igor Dodon la mai multe evenimente private. Potrivit sursei citate, președintele nu a putut pleca împreună cu familia sa, dar, cel mai probabil, urmează să o facă.

Informațiile însă nu au fost confirmate de purtătoarul de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu.

CARMENA STERPU, purtătorul de cuvânt al Președinției: „Eu nu vă pot spune de familie, eu vă spun de președinte. Astăzi președintele se află în raionul Telenești”.

Menționăm că jurnaliștii de la omg.md au mai scris că recent, în timpul vizitei sale la Moscova, președintele ar fi avut parte de o mică vacanță. Șeful statului s-ar fi odihnit într-o reședință de elită din Crimeea, iar în timpul sejurului ar fi avut un bucătar și personal doar pentru el, lucru negat însă de purtătorul de cuvânt al Președinției.

Nu este prima vacanță de lux a cuplului prezidențial. Anterior, Ziarul de Gardă a publicat o investigație la subiect, fapt care a stârnit mai multe critici în societate. Potrivit sursei, în ultimii ani, familia Dodon s-ar fi odihnit în Maldive, Seychelles, Dubai și la o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, gestionat de familia fostului procuror general al Rusiei, Iurii Chaika. Întrebat de jurnaliști, şeful statului a explicat că unele călătorii au fost achitate din veniturile legale ale familiei sale, iar altele de rude și prieteni.

Totuși, sursa cheltuielilor pentru vacanțele preşedintelui Igor Dodon rămâne, deocamdată, o enigmă.

Spread the love

Check Also

Documente desecretizate de presa internațională confirmă declarațiile lui Ilan Șor? Băncile din RM au fost devalizate și după 2014, când de fapt, BNM deținea controlul | VIDEO

Băncile din Republica Moldova au fost devalizate și după așa-numitul furt al miliardului din 2014, …