Președintele Cehiei a ajuns din nou în spital, la doar câteva ore de la externare, după ce a fost testat pozitiv cu COVID

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a ajuns din nou în spital, la doar câteva ore de la externare, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, potrivit presei locale, citate de Reuters, scrie digi24.ro.

Zeman, care a ieșit joi din spital, după mai mult de șase săptămâni, nu prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2, însă a ieșit pozitiv la testul COVID-19, motiv pentru care a fost din nou internat.

Biroul de presă al președinției a precizat că programul de lucru al președintelui în vârstă de 77 de ani va fi suspendat în timp ce acesta va primi tratamentul pentru COVID-19.

Zeman ar fi trebuit să numească vineri un nou prim-ministru în urma alegerilor din octombrie.

Președintele ceh, în vârstă de 77 de ani, a fost internat în 10 octombrie din cauza unor complicații ale unei boli cronice, despre care administrația prezidențială cehă a refuzat să vorbească, însă care a fost confirmată de medici ca fiind o problemă a ficatului.

Zeman a intrat în spital la puțin timp după alegerile parlamentare, pierdute de premierul în funcție, un aliat al președintelui, Andrej Babis. După internare, el a fost transferat într-o secție de terapie intensivă, iar medicii spuneau atunci că starea sa este incertă.


Atunci, parlamentul se pregătea să dezbată declararea sa ca inapt pentru funcție, însă după mai multe săptămâni, starea sa s-a îmbunătățit.

Spread the love

Check Also

Povestea distrugerii: Întreprinderea municipală Apă-Canal Bălți este în prag de ruinare, după ce a fost dată în concesiune unui agent economic | VIDEO

Cândva profitabilă și cu venituri consistente în bugetul local, astăzi, Întreprinderea municipală Apă-Canal Bălți este …