Președintele Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional, se plânge că reprezentanții PD nu s-ar prezenta la audieri | VIDEO

Investigațiile Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional bat pasul pe loc. În cadrul unei conferințe de presă, președintele Comisiei, Mihai Popșoi, se plânge că mai mulți reprezentanți ai Partidului Democrat nu s-ar prezenta la audieri. În replică, membrii PDM spun că nu recunosc legitimitatea acestei structuri, fapt pentru care boicotează ședințele acesteia. Audierile au avut loc cu ușile închise.

Supărat că nu s-au prezentat la audieri, Mihai Popșoi a ieșit în fața jurnaliștilor, prin intermediul cărora le-a adresat mai multe întrebări democraților, legate de evenimentele din 7-14 iunie curent. Președintele Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional dă asigurări că chiar dacă aceștia nu oferă informații, în scurt timp oricum va fi prezentat un raport.

Comisia de anchetă nu are absolut nicio agendă ascunsă. Unica agendă a comisiei este elucidarea adevărului și stabilirea unui raport detaliat pentru ca cetățenii să cunoască ce s-a întâmplat pe 7 iunie, dar mai cu seamă, cum să facem astfel încât situația în care ne-am pomenit noi cu toții în perioada 7-14 iunie să nu se mai întâmple, a declarat MIHAI POPȘOI, președintele comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional.

Democrații au reacționat, menționând că nu recunosc legitimitatea acestei comisii. Mai mult, ei susțin că se încearcă șifonarea imaginii PD-ului în ajunul alegerilor care vin.

Și ea nu este legitimă deoarece ea nu reprezintă toate grupurile parlamentare din Parlament, în primul rând. În al doilea rând, este o comisie subiectivă și se pare că rezultatul acestei comisii este demult decis. 1.11 MUSCĂ 3.31 Se pare că această acțiune face parte din acel șir de acțiuni de a da lumii spectacol, atunci când nu poți să-i oferi pâine, a declarat VLADIMIR CEBOTARI, deputat PD.

Trei deputați democrați Vladimir Cebotari, Serghei Sîrbu și Igor Vremea, urmau să fie audiați la comisie. Totodată, potrivit lui Mihai Popșoi, a fost audiat fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Biroului de curieri speciali, Valeriu Cemîrtan, dar și președintele Asociației Procurorilor, Alexandru Gladco.

Procuratura Generală a pornit la 5 august o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie curent, de către fosta guvernare, în baza unei ordonanţe a procurorului general interimar, Dumitru Robu. Ulterior, la mijlocul lunii august curent, deputații PD au depus un denunț la Procuratura Generală, cu solicitarea de a porni o urmărire penală pe faptul „uzurpării puterii de stat” de către guvernarea ACUM-PSRM. După două săptămâni, Procuratura Generală a respins denunțul democraților.

Spread the love

Check Also

Opoziția cere convocarea ședinței Parlamentului: fie și în aer liber, ședințele în plen trebuie reluate | VIDEO

Opoziția cere convocarea ședinței Parlamentului după aflarea rezultatelor testelor la coronavirus de către deputați. Vicepreședintele …