Președintele raionului Ungheni, în prag de demitere: Inspectorii ANI au depistat că acesta deținea încă două funcții, incompatibile cu cea de șef raional

Incendiul devastator care a provocat moartea unui pompier şi a condus la evacuarea a 2.600 de persoane în zona Malaga din sudul Spaniei se află sub control, au declarat marţi autorităţile regionale, relatează AFP, citat de Agerpres.

Acest incendiu, izbucnit miercuri lângă Malaga (Andaluzia), „este considerat a fi sub control. Ploaia care a căzut ore întregi a fost cel mai bun aliat al pompierilor”, a declarat preşedintele regiunii Andaluzia, Juanma Moreno, pe Twitter.

„Rămâne acum (de gestionat) o fază complexă până la stingerea sa”, a adăugat el.
Circa 500 de pompieri, dotaţi cu 51 de avioane de stingere a incendiilor, fuseseră mobilizaţi luni pentru a lupta împotriva acestui incendiu uriaş care a devastat peste 8.000 de hectare în masivul Sierra Bermeja.

Duminică, 260 de militari dintr-o unitate specializată a armatei au sosit să ofere ajutor la cererea autorităţilor locale.

Incendiul, înteţit în primele zile de căldura puternică şi de vânt, a provocat joi moartea unui pompier în vârstă de 44 de ani şi a condus la evacuarea preventivă a 2.600 de persoane.

Incendii devastatoare provocate de caniculă au afectat în această vară mai multe ţări mediteraneene, precum Grecia, Italia, Turcia şi Algeria.


Spread the love

Check Also

Au început alegerile parlamentare în Rusia, pentru Duma de Stat: în Moldova au fost puse la dispoziție 30 de secții de votare

Au început alegerile parlamentare în Rusia, pentru Duma de Stat, care vor dura trei zile. …