Prețul pentru RCA ar putea crește de la 1 iulie | VIDEO update

De la 1 iulie, şoferii moldoveni vor achita pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă 704 lei, sau cu 8 la sută mai mult, decât până acum. Despre aceasta a anunţat Comisia Naţională a Pieţei Financiare.

Luna iulie vine cu schimbări în calcularea primelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă – RCA și Carte Verde. Astfel, pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă, prima de bază anuală constituie după cum urmează:

Zona 1 Ucraina, Belarus 30 de euro ÎN SCĂDERE CU 9%

Zona 2 Ucraina, Belarus, Federaţia Rusă 231 euro ÎN CREŞTERE CU 3%

Zona 3 ,ţările din sistemul „Carte Verde” – Europa + Azerbaijan, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Muntenegru, Rusia, , Tunisia, Turcia, Ukraina. 513 euro ÎN CREŞTERE CU 3%

În cazul primelor de asigurare obligatorie internă – începând cu 1 iulie curent, asigurătorii vor aplica prima de referință, calculată de autoritatea de supraveghere, care va substitui prima de bază, aplicată până în prezent.

Începând cu 1 iulie curent, prima de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă va constitui 704 MDL, în creștere cu 8%.

Amintim că la 1 februarie, curent, preţurile la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto şi Carte Verde se ieftiniseră cu 15 la sută.

Spread the love

Check Also

Promisiuni și asigurări din partea lui Ion Chicu oamenilor de afaceri din Orhei | VIDEO

Din nou promisiuni din partea noului premier Ion Chicu. De această data în cadrul unei …