Prețurile mai mici la carburanți au surprins astăzi șoferii | VIDEO

Carburanții s-au ieftinit în această dimineață. Unele stații peco au afișat prețuri mai mici cu până la un leu pentru un litru. Bucuria șoferilor s-ar putea să nu dureze mult însă, deoarece prețul petrolului pe piața internațională a crescut cu 7 la sută în această noapte, iar noile livrări vor fi mai scumpe.

Cotațiile barilului care s-au prăbușit a provocat ieftiniri și pe piața carburanților din Moldova. Benzinăriile au afișat prețuri noi în această dimineață.

Un litru de benzină cu cifra octanică 95 costă în medie 17 lei și 45 de bani, cu aproximativ un leu mai puțin decât ieri. Cu 90 de bani s-a ieftinit și motorina și costă 15 lei și 50 lei de bani litrul, iar gazul lichefiat s-a ieftinit cu doar 20 de bani și se vinde cu 10 lei și 25 de bani litrul.

În Moldova, ultima oară carburanții s-au ieftinit la începutul lunii februarie. Atunci, benzinăriile au afişat preţuri mai mici cu 30-40 de bani. Ieftinirea carburanților are loc în condițiile în care pe pieţele internaţionale preţul petrolului a scăzut cu aproape 25%. Scăderea istorică s-a produs după ce Arabia Saudită a anunțat că a redus prețul oficial de vânzare al petrolului și a dezvăluit că intenționează să își majoreze semnificativ producția de țiței luna viitoare. Astfel, în ultimele 24 de ore, un baril de petrol marca Brent a scăzut cu peste 12 dolari și a ajuns la o cotație de puțin peste 34 de dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat din luna februarie.

Spread the love

Check Also

Coronavirus în Moldova: Țara noastră ar putea primi 117 milioane de dolari de la FMI | VIDEO

117 milioane de dolari. Atât ar putea primi Moldova de la Fondul Monetar Internațional, pentru …