Pandemia: Vaccinul anti-COVID, tot mai aproape, un spray nazal ar putea ține departe virusul, explozie de contagieri în SUA | VIDEO

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID pe scară largă. Și în Țara Soarelui Răsare, japonezii vor fi vaccinați gratuit împotriva noului coronavirus. Între timp cercetătorii americani încearcă să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID și care momentan este testat pe animale.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze care ar urma să fie suficiente pentru a vaccina 20 de milioane de oameni. Imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupurile cu prioritate ridicată, transmite Mediafax. Chiar și așa, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experții.

Iar în Parlamentul din Japonia a fost aprobat proiectul de lege care prevede vaccinarea gratuită anti-COVID-19 a celor 126 de milioane de locuitori ai țării, în contextul unei recrudescențe a epidemiei în arhipelagul nipon, transmit AFP. Documentul mai prevede că în cazul în care imunizarea va provoca efecte secundare serioase, guvernul va acoperi cheltuielile medicale şi pensiile de invaliditate.

La câteva zile după Ziua Recunoştinţei, marcată în SUA, se atestă o explozie a cazurilor de COVID-19. Peste 2500 de morţi și 180 de mii de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, un record de la sfârşitul lunii aprilie.

Iar cercetători de la Universitatea din Pennsylvania încearcă, împreună cu o companie farmaceutică, să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID-19, scrie AFP. În prezent, testată pe animale, metoda ar putea proteja împotriva noului coronavirus circa şase luni după o singură doză, sunt de părere oamenii de ştiinţă şi se înscrie ca o completare a viitoarelor vaccinuri.

Spread the love

Check Also

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Ce spun reprezentanții Institutului | VIDEO

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Incendiul a izbucnit joi …