Primele fisuri pe banda pentru bicicliști de pe bd. Mircea cel Bătrân din Capitală, recent renovată. Chișinăuienii, revoltați. Ce spun autoritățile | VIDEO

Banda pentru bicicliști de pe aleea proaspăt renovată din sectorul Ciocana al capitalei a început să dea fisuri. Crăpăturile pot fi observate pe toată lungimea pistei, iar vopseaua a început să se șteargă. În timp chișinăuienii sunt revoltați, autoritățile municipale spun că nu știu cine se face vinovat de situație creată, deoarece lucrările au fost executate de mai multe companii.

Pe banda destinată bicicliștilor amenajată în sectorul Ciocana al capitalei au apărut primele fisuri. Asta chiar dacă lucrările au fost încheiate recent, iar sezonul rece abia a început.

Banda despre care autoritățile locale spun că este destinată bicicletelor este aproape toată în fisuri. Asfaltul a început să cedeze, iar crăpăturile, care pot fi văzute cu ochiul liber, pe alocuri se măresc. În plus, și vopseaua a început să se șteargă.

Locuitorii capitalei spun că lucrările au fost făcute de mântuială, fapt care nu îi mai surprinde.

„Nu s-a făcut tehnologia care trebuia de făcut. S-a făcut și în grabă pentru că vrea cineva ca să demonstreze că el ceva a făcut, dar s-a făcut în grabă. O să vedeți, o să fie mult mai rău decât a fost.”

„Așa-i la noi în Moldova, ca de obicei. Noi deja ne-am obișnuit cu asta.”

„Rău fac. Nu fac calitativ ca în Europa.”

„Nu se gândesc la oameni, numai pentru ei înșiși. Părea deodată că vor face ceva deosebit, dar nu… Toți merg pe aceeași cale. Nu mergem înainte ca să fie altfel.”

Solicitate de noi, autoritățile municipale spun că nu se știe, deocamdată, care este motivul pentru care au apărut fisurile.

ILIE CEBAN, viceprimar al capitalei: „A ieșit o comisie formată din specialiști, care au examinat și vor veni cu o reacție în acest sens. O să vedem concluziile grupului de lucru. Până la sfârșitul săptămânii, am rugat să fie prezentate concluziile. O să vedem motivele, din ce cauză și cine se va face vinovat, acela va remedia.”

Amenajarea aleii de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, cu o lungime de 2500 de metri, a început în luna august, iar pentru asta s-au cheltuit 1,5 milioane de lei.

Spread the love

Check Also

Accident pe traseul Hîncești-Rusca. Un automobilist a ajuns cu mașina în șanț | FOTO

La 4 decembrie, în jurul orei 15.20, pe traseul Hâncești-Rusca s-a produs un accident grav. …