PROBA VIDEO: IGOR DODON A INSISTAT PE FEDERALIZAREA MOLDOVEI | VIDEO UPDATE

Pe rețelele de socializare continuă să apară materiale video compromițătoare cu președintele Igor Dodon. Cu o zi înainte, pe site-ul publika.md a apărut un video în care Igor Dodon recunoaște că primește lunar câte un milion de dolari pentru finanțarea Partidului Socialiștilor și îi propune liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, să semneze un acord de federalizare a Moldovei.

Astăzi, în spațiul on-line a mai fost publicat un material video, unde Igor Dodon discută textul acestui acord cu Plahotniuc și cu Serghei Iaralov, care este „mâna dreaptă” a acestuia.

În imaginile video, Igor Dodon îi propune lui Vlad Plahotniuc să semneze un document confidențial, care se va încheia cu o trimitere ce va conține formulările exacte ale unor puncte care vor fi incluse doar în textul public.

IGOR DODON, președintele RM: „De întreprins eforturi comune pentru reîntregirea țării, în baza acordării regiunii transnistrene unui statut special în componența Republicii Moldova, care prevede ample atribuții legislative și executive în domeniile politic, economic și social-cultural. Kozak așa mi-a dictat, când i-am spus că nu putem scrie federalizare.”

Potrivit documentului întocmit de viceprim-ministrul Rusiei, Dmitri Kozak, „Moldova ar trebui să beneficieze de o largă putere politică, economică și socio-culturală în Transnistria”. La propunerea democraților de a lăsa în document doar formularea de „statut special al Transnistriei”, Igor Dodon a insistat pe faptul că anume acea formulare este „fundamentală”.

De asemenea, Igor Dodon a mai cerut ca în urma alegerilor parlamentare viitoare, potrivit acordului, să fie schimbat și întreg sistemul electoral.

IGOR DODON, președintele RM: „Asta e coordonat deja – către următoarele alegeri parlamentare de discutat posibilitatea schimbării sistemului de vot în proporțional. Punct. Asta e coordonat cu Kozak.”

Ca răspuns, Sergiu Iaralov i-a zis lui Igor Dodon că el a coordonat cu Kozak doar schimbarea cuvântului federalizare, menționând că acest lucru, într-un final, nu va fi nici în avantajul lui. Dodon, însă, nu a fost de acord cu acest argument.

Vezi și: PROBA VIDEO: Dodon cere bani de la Plahotniuc. Îi spune că de la ruși ia 700 de mii de dolari pe lună

Spread the love

Check Also

Andrei Năstase, ironizat de internațiuți pentru felul cum o privește pe Ivanka Trump

Andrei Năstase, Maia Sandu dar și alți membri ai actualului guvern au avut o întrevedere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *