Propuneri de modificare a legii: acordarea în etape a permisului de conducere şi interdicţia de a conduce maşini cu peste 200 CP

Confiscarea automobilului, interzicerea publicității la băuturile alcoolice și comercializarea acestora în stațiile de alimentare cu carburant, majorarea accizelor la produsele spirtoase, precum și constituirea unei platforme de comunicare între autoritățile publice responsabile și societatea civilă. Sunt doar câteva dintre propunerile discutate astăzi în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Securitatea circulației rutiere, prezidată de premierul Maia Sandu.

În cadrul unui brifieng de presă a fost prezentată situația accidentară de la începutul anului 2019 până în prezent, inclusiv s-a discutat despre tragedia produsă săptămâna trecută la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu, în care 2 persoane au decedat, iar alte 22 au fost rănite.

Totodată, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, cei ai Ministerului Economiei, Ministerului Justiției, Ministerului Sănătății și ai Procuraturii Generale au venit cu un set de propuneri de modificare a cadrului normativ, dar au prezentat și măsuri noi de asigurare a securității rutiere pe traseele naționale.

Printre acestea se numără: dezvoltarea capacităților de cercetare a accidentelor rutiere, acordarea în etape a permisului de conducere și restricții de conducere a automobilelor (începătorii nu au voie să conducă un autoturism cu peste 200 de cai putere, tracțiune spate), dar și revizuirea modului de staționare și pornire a mijloacelor de transport public.

În plus, s-a discutat despre iluminarea, cu ajutorul bateriilor solare, a unor treceri de pietoni pe drumurile naționale și despre obținerea investițiilor pentru reconstrucția și reabilitarea drumurilor cu risc sporit de accidentare.

Spread the love

Check Also

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19. Ce mesaj a publicat

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19, …