Protest la Cantemir: Oamenii cer o rută de microbuz. Reprezentanții PP ”ȘOR” nu au rămas indiferenți față de problema locuitorilor din Toceni | VIDEO

Acțiune de protest la Cantemir, unde locuitorii comunei Toceni au venit în fața clădirii Consiliului Raional pentru a cere o rută de microbuz, care ar realiza legătura dintre localitate și centrul raional.

Oamenii spun că deja de doi ani nu au cu ce se deplasa spre oraș și sunt practic izolați de civilizație! Încă în luna noiembrie această chestiune a fost propusă pentru a fi rezolvată în cadrul Consiliului Raional Cantemir, însă oamenii cum nu au avut transport, așa și nu au nici până acum. Mai mult, pentru ședința de astăzi a Consiliului Raional, problema transportului către comuna Toceni a fost scoasă de pe ordinea de zi, fapt care a nemulțumit sătenii.

Reprezentanții PP ”ȘOR” nu au rămas indiferenți față de problema locuitorilor din comuna Toceni, a cărui primar este membru al formațiunii politice și care luptă de atâta timp pentru această rută de microbuz. Ei au venit să-i susțină pe cei de la Toceni alăturându-li-se în cadrul acțiunii de protest pe care aceștia au organizat-o în timp ce urma să aibă loc ședința Consiliului Raional.

MARINA TAUBER, vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, deputat: „Noi suntem cu dumneavoastră şi astăzi am venit să vă apărăm drepturile dumneavoastră. Eu personal şi toată echipa noastră am făcut tot posibilul datorită susţinerii lui Ilan Şor ca dumneavoastră să aveţi această rutieră şi să aveţi posibilitatea să vă deplasaţi din comuna dvs. spre Cantemir şi înapoi. Noi nu înţelegem din ce motiv deja de jumătate de an decizia aceasta este tărăgănată în clădirea Consiliului raional.”

ANATOLI ICHIM, preşedintele raionului Cantemir: „Avem şedinţa Consiliului. Vom pune la vot întrebarea. Noi o amânăm, nu o scoatem. Se va vota pentru că toţi am fost aleşi ca să facem ceva pentru oameni. La traseu circulă 10 rute de la Cahul, alte rute circulă. Ei nu sunt departe de traseu, circulă peste fiecare 15-20 de minute transport.”

Așa cum au mai promis și anterior, PP ”ȘOR” își va asuma cheltuielile pentru această rută de microbuz și va asigura astfel transport pentru locuitorii comunei Toceni. Astfel, președintele raionului a promis organizarea unei noi ședințe a Consiliului Raional Cantemir pentru a autoriza ruta și a asigura transportul deja începând cu luna iunie.

Spread the love

Check Also

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis. Despre …