Proteste în Belarus. Oamenii ies în stradă de 110 zile. Mai multe stații de metrou au fost închise. Au fost operate rețineri | VIDEO

În capitala Republicii Belarus, Minsk, dar și în alte orașe ale țării, au loc noi proteste, care, tradițional, se desfășoară în fiecare duminică, de pe 9 august, când au avut loc alegerile prezidențiale, ale căror rezultate oficiale sunt contestate.

Potrivit publicației Belapan.com, în această duminică este organizat cel de-al 16-lea marș după scrutinul prezidențial. Participanții continuă să îi ceară lui Alexandr Lukașenko să își dea demisia, să fie organizate noi alegeri prezidențiale libere, să fie eliberați deținuții politici și să fie trași la răspundere cei vinovați de reprimarea protestelor și violențele asupra manifestanților, transmite zdg.md.

A doua duminică la rând, s-a optat pentru un nou format de protest – oamenii se adună în curțile de bloc, în cartierele și sectoarele Minskului. Se întâmplă pentru a dispersa forțele de ordine și pentru a le împiedica să facă rețineri. Cu toate acestea, mai mulți manifestanți au fost reținuți deja.

În jurul orei 11:00, ora locală, au fost închise șase stații de metrou, mai transmite Belapan.com. Garniturile de metrou nu se opresc în unele stații.

În același timp, internetul mobil nu funcționează.

Mai multe unități de tehnică militară și specială sunt mobilizate în centrul orașului Minsk, în special în preajma Pieței Victoriei și a Pieței Independenței, dar și în alte locuri.

Spread the love

Check Also

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Ce spun reprezentanții Institutului | VIDEO

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Incendiul a izbucnit joi …