Proteste la sediile organizațiilor Partidului Socialiștilor susținute de Partidul „ȘOR” împotriva guvernării lui Igor Dodon: Ce-a făcut Dodon în patru ani? | VIDEO

Cetățeni din toate raioanele țării, susținuți de Partidul „ȘOR”, au protestat astăzi la sediile organizațiilor Partidului Socialiștilor împotriva guvernării lui Igor Dodon. Oamenii au cerut demisia președintelui, pe care l-au numit „răul cel mare”, pentru că și-a subordonat instituțiile statului. De asemenea, manifestanţii au menționat că își doresc să fie numit urgent un nou executiv, care ar fi capabil să gestioneze situația din țară.

Echipaţi cu măşti, mănuşi şi pancarte, protestatarii au scandat la sediul PSRM din strada Columna din capitală: „PSRM, virusul Moldovei” „PSRM – krîșa bandiților și tâlharilor”, dar şi „Jos guvernarea socialistă”.

În faţa oamenilor a ieşit deputatul PSRM Vladimir Odnostalco, dar şi consilierii municipali socialişti Victor Poleacov şi Alexandru Odinţov, care au încercat să-i alunge pe manifestanți despre care au spus că nu ar şti pentru ce protestează. De cealaltă parte, oamenii au ripostat și leau spus reprezentanţilor PSRM că Moldova este capturată de Dodon.

„- Dvs de ce protestaţi. – Vă ajunge să furaţi. ”

„-Ce-a făcut Dodon în patru ani? – Justiţia nu este corectă. – Ce a făcut Ilan Şor? – Dacă făceau toţi ca Ilan Şor, era să trăim mai bine.”

„Daţi pensiile pensionarilor. Jos Dodon, jos Dodon.”

„Nu am ce mânca. Dodon ne-a promis pensii, să le mărească atunci.”

Acţiunea desfășurată în Chişinău a fost susţinută de consilierii municipali ai Partidului „ŞOR” Serghei Burgudji şi Valerii Klimenko. La protest a participat şi deputatul Vadim Fotescu. Mnaifestanții au adoptat declarații în care cer președintelui Igor Dodon să demisioneze, iar guvernării socialiste – să plece, pentru că nu a reușit să facă față situației în perioada pandemiei de coronavirus și după.

SERGHEI BURGUDJI, consilier CMC, Partidul Politic „ŞOR”:”Ei nici macar nu au ascultat cu ce cerinţe noi, cetăţenii RM, am venit astăzi la acest oficiu. Oamenii, în primul rând, cer ca ei să-şi de ademisia., ca situaţia epidemiologică să fie luată sub control de acei specialişti care se descurcă în aceatsă problemă. Astăzi Moldova este printre primele zece ţări, după numărul de bolnavi, şi este din cauza lor şi a profesionalismului lor. Ei continuă să-i provoace pe oameni.”

De cealaltă parte, socialiștii au invocat că oamenii, care au iești la protest fiind nemulțumiți de situația din țară, ar fi remunerați pentru asta.

ALEXANDRU ODINŢOV, consilier CMC, PSRM:”Noi înţelegem că ei sunt nevoiţi să iasă pentru că primesc unele cadouri, bani, pentru că nu au ce mânca, este ieşit din comun.”

Acţiuni de protest similare au avut loc în toate raioanele țării, la sediile organizațiilor Partidului Socialiștilor din Moldova, formaţiune care se află la guvernare. Iar municipiul Orhei nu a fost o excepție.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei:”Noi, în Orhei, din 2015, alături de orăşeni, am reconstruit oraşul nostru iubit. Noi am demonstrat că cea mai corectă guvernare este să mergi în pas cu poporul tău.”

La finalul acțiunilor de protest, cetățenii au adoptat declarații pe care le-au transmis socialiștilor. În rezoluții este specificat că, în timp ce economia națională degradează de la o zi la alta, autoritățile nu au prezentat un plan de salvgardare, urmărindu-și doar interesele meschine.

Am încercat să obținem o reacție din partea Președinției, însă purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, ne-a comunicat printr-un mesaj că nu poate vorbi în momentul în care am contactat-o. Anterior, ea a specificat însă că Președinția nu comentează declarațiile politicienilor. De asemenea, și consilierul pe comunicare al prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a spus că nu comentează acțiunea de protest.

Spread the love

Check Also

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …