PSRM analizează trei scenarii privind evoluția crizei politice din țară: Care sunt | VIDEO

Socialiștii nu vor boicota şedinţele parlamentului, atunci când va fi analizată candidatura pe care o va propune Maia Sandu la funcția de prim-ministru, însă recunosc că își doresc în vară alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon care spune că, în prezent, socialiștii iau în calcul doar trei scenarii privind evoluția crizei politice din țară.

Deși de aproape o lună nu mai deține funcția de președinte al țării, Igor Dodon continuă să iasă în mod tradițional, vinerea, într-o intervenție live cu genericul „Președintele răspunde”. Fostul șef al statului spune că, PSRM ia în calcul trei scenarii de depășire a crizei politice, provocată de refuzul Maiei Sandu de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

IGOR DODON, președintele PSRM: „Primul scenariu – președintele în continuare încalcă Constituția și nu înaintează niciun candidat. Doi – președintele înaintează un candidat și el este votat. Al treilea scenariu – președintele înaintează un candidat, el nu este votat și avem alegeri parlamentare anticipate în luna iunie sau sfârșitul lunii mai – noi suntem pregătiți”.

Întrebat de jurnaliști cu cine nu ar vota PSRM, Dodon spune că socialiștii sunt gata să-și dea votul pentru orice candidat la funcția de premier, daca e om bun, însă prioritar sunt anticipatele. Asta deși, în trecut, fostul președinte a declarat repetat că nu va vota nici o candidatură de premier propusă de Maia Sandu.

IGOR DODON, președintele PSRM: „Pentru cine nu vom vota? Nu știu. Poate o să votăm pentru oricare. O să vedem, dar dacă e om bun? Dacă vine cu un program că va fi super în țară?”

Amintim că recent, Maia Sandu a anunțat că este gata să propună săptămâna viitoare o soluție privind depășirea impasului politic în care se află țara noastră. Asta, însă nu înainte de a primi răspunsul fracţiunilor parlamentare la apelul de a nu vota numirea unui nou guvern, cu scopul de a declanșa alegeri anticipate.

Amintim că singurii care au anunțat public faptul că își asumă preluarea Guvernului pentru a scoate țara din criză au fost deputații Platformei Parlamentare ”Pentru Moldova”.

Spread the love

Check Also

CC a admis parțial sesizarea Maiei Sandu care a cerut să fie declarate neconstituționale unele prevederi din Legea cu privire la Guvern | VIDEO

Președintele nu poate efectua remanieri în guvernul demisionar. Este decizia Curții Constituționale care e admis …