PSRM vrea un nou acord cu cei din ACUM | VIDEO

Tensiunile între PSRM şi blocul „ACUM” par a fi tot mai mari. Comitetul Executiv Politic al socialiştilor recomandă ca fracțiunea parlamentară a partidului să semneze un nou acord cu blocul „ACUM”. Anunţul a fost făcut pe pagina oficială a socialiştilor.

De asemenea, Comitetul Executiv Politic a menționat că acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord.

Astfel, în comunicatul postat pe site-ul partidului Socialiştilor se spune că în cadrul ședinței care a avut loc au fost discutate mai multe subiecte, printre care: situația politică actuală din țară, programul calendaristic al alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, recomandări pentru viitorul Consiliul Republican al PSRM, precum și acțiunile fracțiunii parlamentare a PSRM pentru perioada următoare.

Pe o reţea de socializare, deputatul din Blocului „ACUM”, Mihai Popşoi a scris că:

„Suntem în discuţii privind planul de acţiuni al Guvernului, care are drept priorităţi un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecţie socială”.

Amintim că săptămâna trecută liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, Vlad Batrîncea a cerut semnarea de urgență a unui acord politic permanent. El a menţionat că în document vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne şi externe ale Moldovei pentru a exclude situaţii care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare.

De asemenea, Batrâncea şi-a exprimat îngrijorarea referitor la faptul că „în pofida acordurilor agreate între componentele coaliţiei de guvernământ, formată de către PSRM şi blocul ACUM şi contrar caracterului cooperant al dialogului stabilit între Preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului şi prim-ministru, în ultima perioadă se atestă o intensificare a mesajelor cu caracter geopolitic, care continuă practica politică speculativă de scindare a societăţii moldoveneşti”. Acordul politic a fost susținut şi de către Igor Dodon.

Spread the love

Check Also

Dodon a fost la grătar împreună cu 17 deputați ai Partidului Democrat? Ce spune Președinția

Președintele Igor Dodon a participat recent, la Florești, la un grătar împreună cu 17 deputați …