Purtarea măștii în spațiile deschise devine obligatorie în Chișinău | VIDEO

De mâine, în capitală, purtarea măștilor de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise va fi obligatorie. Asta înseamnă că oamenii vor fi nevoiți să poarte masca și pe stradă, nu doar în spațiile închise sau în transport public.

Cei care nu se vor conforma regulilor, riscă să fie sancționați. Decizia a fost luată, vineri, de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în condițiile în care situația din oraș este alarmant: spitalele sunt pline, iar locuri libere la terapie intensivă nu mai sunt.

De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi efectuate mai multe controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport, dar și la alți agenți economici pentru a verifica în ce măsură se respectă normele sanitar-epidemiologice.

Pentru a evita aglomerațiile din transportul public, autoritățile recomandă instituțiilor municipale și celor din sectorul privat să implementeze orarul gradual de muncă pentru angajați.

Spread the love

Check Also

Platforma „Pentru Moldova” salută disponibilitatea PSRM de a susține inițiativa privind revenirea terenului Stadionului Republican în proprietatea statului | VIDEO

Platforma „Pentru Moldova” salută disponibilitatea deputaților socialiști de a susține inițiativa prin care se propune …