R. Moldova începe negocierile cu FMI privind un nou program

În perioada 7–22 iulie 2020, o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova la distanță, din sediul FMI la Washington, scrie mold-street.com.

Potrivit lui Volodymyr Tulin, reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, aceste discuţii vor fi purtate ca urmare a solicitării autorităților de la Chişinău.

„Echipa de experți va purta discuții pe marginea unui program nou pe trei ani, care se va axa pe un set complex de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, susținerea procesului de restabilire după pandemia COVID-19, promovarea bunei guvernanțe și reformelor instituționale, dar și la mobilizarea finanțării externe”, a declarat Volodymyr Tulin.

Totodată el a precizat că discuțiile se vor fixa pe „protejarea independenței BNM, îmbunătățirea guvernanței bugetar-fiscale și guvernanței în sectorul financiar, consolidarea cadrului de combatere a corupției și promovarea statului de drept”.

Spread the love

Check Also

FMI va acorda Republicii Moldova asistență financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari

Misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți …