Reacția lui Igor Dodon la replica Maiei Sandu: „Nu văd sensul să mențin în funcție persoane care nu aduc rezultate și eficientă actualului guvern”

Igor Dodon vine cu o replică dura către Maia Sandu, dupa ce aceasta i-a spus că „deciziile în Guvern se iau de către premier, iar președintele nu are decât să se dea cu părerea ca un cetațean de rând”. Șeful statului i-a spus că dacă el împreună cu socialițtii vor considera că e nevoie de schimbări la Guvern, acestea vor avea loc.

După ce Premierul Maia Sandu a venit cu mai multe declaraţii dure în adresa Preşedintelui Igor Dodon, șeful statului a venit cu o reacție în presa de la noi. Acesta o acuză pe șefa Executivului, Maia Sandu că ar utiliza retorica „vechiului regim” atunci când afirmă că președintele nu ar trebui să vorbească despre activitatea membrilor Guvernului. Într-o reacție pentru Tribuna.md., șeful statului spune că

Au fost făcute afirmații că Preşedintele nu trebuie sa se implice și nu poate decide nimic. Îmi sună tare cunoscută afirmaţia asta din vremea vechiului regim, dar m-a mirat să o aud spusă şi de actualul Prim Ministru, persoană care a beneficiat şi beneficiază de rolul decizional al Preşedintelui. Președintele țării nu numai ca are legitimitatea necesară și mandatul poporului care l-a ales prin vot direct, ci mai dispune și de suportul celei mai mari fracțiuni parlamentare care a votat si mai susține încă acest guvern , a declarat Dodon.

El a mai spus că PSRM nu a avut o problemă în a-și asuma guvernarea și că este gata să o facă și acum. Însă „nu vede sensul să mențină în funcție persoane care nu aduc rezultate și eficientă actualului guvern, de aceea, dacă Președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului aceste vor avea loc”.

Spread the love

Check Also

dodon

Partidul Democrat cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției: „Declarațiile lui Chicu sunt inadmisibile”

Partidul Democrat (PDM) se disociază de declarațiile prim-ministrului Ion Chicu, se arată într-un comunicat al …