Reacția Ministrului Apărării la moțiunea de cenzură depusă de deputații „ACUM”: Fac circ geopolitic pe banii cetăţenilor | VIDEO

Fac circ geopolitic pe banii cetăţenilor şi se joacă de-a deputații.” Este reacția ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, la moțiunea de cenzură simplă, pe care au depus-o deputații din blocul ACUM, în cadrul ședinței de vineri a Parlamentului. Pe pagina sa de Facebook, demnitarul susține că cei din PAS și PPDA nu fac altceva decât să-și justifice lipsa de activitate parlamentară prin inventarea unor pretexte false și îi acuză de demagogie și manipulare a opiniei publice. De cealaltă parte, autorii moțiunii spun că îl așteaptă pe Gaiciuc cu explicații în plenul Legislativului, dar nu pe rețele de socializare.

În postarea sa, Victor Gaiciuc scrie că se simte dator să vină cu lămuriri în faţa cetăţenilor, care au dreptul la o informare corectă. Demnitarul precizează că evenimentul la care fac referire deputații ACUM datează din 2016, când a participat la o conferința științifică. În luarea sa de cuvânt, Gaiciuc a vorbit despre forţa spiritului unei armate și despre faptul că motivaţia cu care militarii îşi îndeplinesc misiunile este uneori mai puternică decât dotarea tehnică pe care o au.

Ministrul menționează că, în acest context, a dat exemplul unor armate mici ca număr, dar a căror motivaţie în luptă a fost foarte mare, făcând o referire și la separatiștii din Donbas. Acesta îi acuză pe autorii moțiunii că, în mod intenționat, au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând să manipuleze opinia publică.

VICTOR GAICIUC, ministrul Apărării ”Nu le voi răspunde acestor demagogi pentru că ei nu răspunsuri caută, dar spectacol în Parlament. Răspunsuri vor primi în alegeri de la cetăţeni, care le vor da calificative pentru modul în care au desenat moțiuni, în loc să se ocupe de problemele lor reale.”

De asemenea, Gaiciuc afirmă că a respectat și va respecta întotdeauna integritatea teritorială a țării vecine și în calitatea sa de ministru al Apărării va face tot ce îi stă în putință pentru a contribui la buna cooperare între Republica Moldova şi Ucraina.

La rândul lor, deputații din blocul ACUM declară că îl așteaptă pe Gaiciuc în Parlament ca să explice ce a avut în vedere, când a elogiat separatiștii din Donbas și i-a numit patrioți.

MIHAI POPȘOI, deputat PAS: Dacă Dumnealui numește acest lucru circ, n-are decât să-și asume, dar este obligat să participe la acest proces, să explice cetățenilor de ce are viziuni care nu-i fac față unui ministru al Apărării al unui stat ca Republica Moldova și de ce prin declarațiile sale subminează suveranitatea și integritatea teritorială a unui partener strategic, cum este Ucraina.

Amintim că deputații blocului ACUM au depus o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Aceștia îl acuză pe Gaiciuc de faptul că ”aduce drept exemplu armatei Republicii Moldova spiritul de luptă al forțelor separatiste din Donbas” și îi cer demisia.

Spread the love

Check Also

Curtea de Apel a pronunțat o decizie privind refuzul CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu

Astăzi 28 septembrie, Magistrații Curții de Apel întruniți într-o nouă ședință pe marginea contestării depuse …