Reacția prim-ministrului la acuzațiile aduse directorului Spitalului din Soroca: Nu este sens de făcut „live-uri glamuroase” despre starea spitalelor | VIDEO

Un grup de cetățeni din Soroca, cer demisia directorului Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac. Potrivit lor, din cauza iresponsabilității de care a dat dovadă administrația, mai mulți medici și pacienți s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Plângerea oamenilor vine în contextul în care ieri, o pacientă, a făcut o intervenție în direct pe o rețea de socializare, și s-a plâns de condițiile mizere din spital și de atitudinea personalului medical. De cealaltă parte, premierul a spus că nu este cazul de făcut „live-uri glamuroase” despre situația din spitale.

Demersul este semnat de aproximativ 50 de persoane din Soroca și publicat pe pagina de Facebook a instituției medicale. Totodată, un exemplar a fost expediat și în adresa prim-ministrului Ion Chicu.

Asta, după ce, Veronica Suveica, o pacientă infectată cu noul coronavirus a realizat o intervenție live pe Facebook în care a spus că ar fi fost infectată în timp ce era internată la Spitalul Raional Soroca pentru o intervenție chirurgicală. Femeia a acuzat administrația instituției medicale de iresponsabilitate și de faptul că Soroca a devenit un focar de COVID-19, din cauza neglijenței autorităților medicale.

VERONICA SUVEICA, pacientă internată la Spitalul Raional Soroca:  M-au externat acasă și asta este o greșeală. Îi asum, cu toată responsabilitatea toată vina șefei spitalului, care a comis, consider eu, o crimă, permițând tuturor pacienților, care au fost în contact cu medicii și având posibilitatea să fim infectați, să părăsim spitalul. Și a creat acest focar, care este la prezent în Soroca.  Oameni buni, noi nu avem nici o picătură de apă caldă să ne spălăm. Stăm de șase zile în spitale .

Ulterior, după ce a publicat intervenția în direct, femeia a spus că a fost transferată la un alt spital și că deja a fost vizitată și de un medic. Premierul, Ion Chicu, a reacționat la acest caz și a recunoscut că în multe instituții medicale din țară pacienții nu beneficiază de condiții bune. Totodată, prim-ministrul a pasat responsabilitatea guvernărilor precedente. Ba mai mult, Ion Chicu a spus că „nu are sens de făcut acum live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor”.

ION CHICU, premier: O doamnă care arată foarte bine slavă domnului dar este indignată că nu are apă, nu are nu știu ce acolo. Da, stimați concetățeni, sistemul medical din R.M este în starea în care este.  Nu este sens acuma de făcut live glamuroase despre starea precară a spitalelor pentru că da, starea este precară.

Am încercat să obținem o reacție de la șefa spitalului raional din Soroca, Angela Rusnac, la acuzațiile care i se aduc. Reprezentanții instituției medicale ne-au spus că directorul ar fi ieșit în alt bloc al spitalului și să revenim mai târziu cu un sunet. Ulterior, nu ne-a mai răspuns nimeni la telefon. Iar reprezentanții secretariatului premierului ne-au spus că, deocamdată, în adresa
prim-ministrului nu a fost recepționat niciun demers cu acest subiect.

Spread the love

Check Also

Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău în legătură cu manifestațiile de la Minsk: „Rușine”

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a protestat astăzi în fața Ambasadei …