Reparații capitale în liceul „Ion Luca Caragiale” din Orhei | VIDEO

În cadrul proiectului Fondului de Investiții Sociale – ”Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială, la liceul teoretic „Ion Luca Caragiale” din Orhei au fost inițiate lucrări de reparații capitale.

În acest sens, au fost alocați aproximativ un milion și jumătate de lei. Vor fi reparate toate cele 4 blocuri ale instituției școlare, iar reparația va include tot spectrul de lucrări necesare.

IVAN CICANCI, directorul companiei de construcții:

„Înlocuirea sistemelor de încălzire, sistemelor de contorizare, se vor instala noi unități de control în sistemul de încălzire. Se vor face lucrări de finisare, se vor înlocui complet podelele și plafoanele. Aici, au avut loc lucrări suplimentare și la iluminatul electric intern.”

Au fost efectuate lucrări de înlocuire a instalațiilor sanitare și a decorațiunilor exterioare de-a lungul perimetrului întregii clădiri. Potrivit contractantului, toate reparațiile sunt realizate cât se poate de calitativ, iar lucrările sunt constant verificate în mai multe etape.

CRISTINA COJOCARI, viceprimarul municipiului Orhei:

„Autoritatea publica locală are obligația, conform legislației, de asigura condiții optime pentru toți elevii care frecventează instituțiile publice de stat. Noi, ca autoritate, suntem cu o viziune foarte clară și asta este asigurarea condițiilor de învățământ, în siguranță, confort și calitate. Astăzi suntem în teritoriu și evaluăm nivelul de pregătire a instituțiilor publice de educație din raza orașului Orhei pentru noul an de studii. Am evaluat nivelul de pregătire a liceului Ion Luca Caragiale, aici unde se petrec lucrări de reparație capitală.”

Reprezentanții companiei contractante asigură că reparația va fi finalizată până la unu septembrie, iar elevii vor începe noul an școlar într-o clădire perfect renovată.

Spread the love

Check Also

Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău în legătură cu manifestațiile de la Minsk: „Rușine”

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a protestat astăzi în fața Ambasadei …