Reprezentanții PG vor contesta decizia la Curtea de Apel, după ce Viorel Morari a fost eliberat din detenție | VIDEO

La o zi după ce a fost reținut de procurorii PCCOCS, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat din detenție, miercuri seara, după ce demersul procurorului de a-l plasa în arest a fost respins de judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Morari afirmă că este victima unei răfuieli inițiate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Reprezentanții Procuraturii Generale spun, însă că vor contesta decizia la Curtea de Apel. Între timp, Igor Borș, persoană vătămată în dosarul care ar fi fost fabricat la comandă de Morari, a confirmat că anume Morari ar fi stat în spatele atacui raider asupra companiei pe care o deține.

După deliberările, care au durat șase ore, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat chiar în sala de judecată, asta după ce judecătorii au respins demersul procurorilor care cereau 30 de zile de arest. Morari le-a spus jurnaliștilor că nu este vinovat și că ar fi victima unei răfuieli inițiate de procurorul general.

VIOREL MORARI, procuror-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție: „Domnule Procuror General, sunt disponibil să fiu reținut repetat, dacă va fi nevoie a doua, a treia oară, eu sunt gata. Nu o să mă eschivez, sunt gata la diferite insinuări”.

VASILE FOLTEA, avocatului lui Viorel Morari: „Instanța a admis poziția apărării că nu au fost prezentate nicio probă care justificau riscurile invocate de procuror. Noi credem că am beneficiat de un proces obiectiv, corect și contradictoriu”.

Decizia este cu drept de atac. Procurorul pe caz a plecat după ședință, fără a face declarații de presă, în schimb, solicitat de noi pentru un comentariu, purtărorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru ne-a declarat că procurorii vor contesta decizia la Curtea de Apel. Cât despre acuzațiile aduse de Morari, reprezentanții Procuraturii susțin că este o reacție firească de autoapărare pentru a distrage atenția de la problemele serioase pe care a cesta le-ar avea cu legea. Alături de Viorel Morari mai este cercetat și șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră.

Morari este acuzat de ”exces de putere”, ”fals în acte publice” și ”reținerea sau arestarea ilegală” în dosarul unei rețele de benzinării din țară. Procurorii susțin că abuzurile celor doi ar fi fost comise în cazul fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii stațiilor PECO, care au fost reținuți și deposedați ilegal în 2018.

Unul dintre co-proprietarii rețelei de benzinării și-a reiterat poziția că atunci a avut loc un atac raider.

IGOR BORȘ, co-proprietarul unei rețele de benzinării: „Ce s-a întâmplat a fost un atac raider. Mi-au fost blocate toate conturile bancare, sechestrată averea mea, bunurile companiei. 20:11i-au fost blocate toate conturile bancare, sechestrată averea mea, bunurile companiei”.

Scandalul legat de numele șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a izbucnit după ce Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că familia lui Morari, care deține o altă rețea PECO, ar fi încercat prin aceste metode să-și înlăture concurenții.

Spread the love

Check Also

Schimbare bruscă a vremii: Temperaturile vor scădea puternic

După câteva zile de soare și temperaturi foarte generoase pentru această perioadă a anului, vremea …