REPUBLICA MOLDOVA, CONDAMNATĂ LA CEDO | VIDEO

3 milioane jumătate de lei este obligată să achite Republica Moldova profesorilor turci expulzați. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis astăzi o decizie potrivit căreia țara noastră a încălcat drepturile celor 7 cetățeni turci expulzați în septembrie 2018.

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, cei șapte cetățeni străini, printre care persoane din administrația Liceului „Orizont”, au fost suspectați de legături cu o grupare islamistă, care ar fi acționat ilegal pe teritoriul mai multor țări.

Deși Guvernul Republicii Moldova a insistat că la momentul expulzării nu știau despre faptul că cei 7 profesori ar fi fost persecutați în Turcia, CEDO notează că aceștia și-au exprimat temerile chiar în cererile de azil. Amintim că 7 cetățeni turcii au fost extrădați pe data de 6 septembrie 2018. Ulterior, în Turcia aceștia au fost condamnați la ani grei de pușcărie.

Spread the love

Check Also

ȘEFUL DIPLOMAȚIEI UCRAINENE: PERSPECTIVA PREZENȚEI MILITARE RUSEȘTI ÎN MOLDOVA PREZINTĂ O AMENINȚARE REALĂ PENTRU SUDUL UCRAINEI | VIDEO UPDATE

”Perspectiva unei prezențe militare rusești în Republica Moldova amenință sudul Ucrainei” – declarațiile aparțin șefului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *