Republica Moldova va plăti milioane de dolari unei companii afiliate lui Platon | VIDEO

Aproape 50 de milioane de dolari va plăti Republica Moldova unei companii afiliate bancherului Veaceslav Platon, condamnat în prima și a doua instanță la 18 ani de  închisoare pentru implicare în „furtul miliardului” din sistemul bancar din Moldova.

Potrivit portalului de știri noi.md, decizia a fost luată de Curtea de Arbitraj a statului Columbia din SUA. Conform deciziei, din suma menționată, 340 de mii de dolari vor fi alocați pentru cheltuielile de judecată, iar alte 200 de mii de dolari Moldova îi va plăti avocaților companie i  Energoalians, care are legătură cu Veaceslav Platon.  Menționăm că la 30 august, la propunerea ministrului Justiției, Olesea Stamate, guvernul Maia Sandu a aprobat achitarea unui onorariu de 59.125  de dolari avocaților Republicii Moldova în cadrul acestei Curți de Arbitraj.

După ce în presă a apărut informația, precum că Moldova va plăti circa 50 de milioane de dolari companiei lui Platon, pe o rețea de socializare Partidul Democrat a scris că țara noastră a pierdut acest dosar din cauza actualei guvernări. De asemenea, democrații au scris că cetățenii țării au așteptat o viață mai bună, dar deocamdată primesc prețuri și tarife mai mari, impozite, taxe majorate, și infractori eliberați. Contactat de postul nostru de televiziune, deputatul blocului ”ACUM”, Igor Munteanu a declarat că nu este la curent că țara noastră va plăti aproximativ  50 de milioane de dolari companiei lui Platon, iar ce ține de acuzațiile democraților le-a calificat drept  politice.

Spread the love

Check Also

FMI va acorda Republicii Moldova asistență financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari

Misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți …