Restricții, dar nu pentru toți. În timp ce la Orhei peste o sută de polițiști au împiedicat activitatea OrheiLand-ului, în capitală nici vorbă de măsuri de sistare a unor activități similare | VIDEO

În timp ce la Orhei, duminică, peste o sută de polițiști au împiedicat activitatea celui mai mare parc de distracție din țară – OrheiLand, în capitală nici vorbă de măsuri de sistare a unor activități similare. Toate parcurile au fost împânzite de oameni, iar la Grădina Zoologică sute de persoane au dat buzna uitând de pandemie și de măsurile de prevenire a virusului COVID-19.

În timp ce la Orhei polițiștii le cereau vizitatorilor OrheiLand să părăsească teritoriul, pentru că, sâmbătă, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a adoptat o nouă hotărâre, potrivit căreia, zonele de agrement, bâlciurile și parcurile de distracții să-și suspende activitatea, în capitală situația a fost cu totul alta. Grădina Zoologic a fost împânzită de sute de oameni care nu purtau măști de protecție sau mănuși și erau în grupuri mai mari de trei persoane.

Responsabilii ne-au spus că nimeni nu i-a anunțat că trebuie să-și sisteze activitatea.

VASILE COLȚA, șef de secție Grădina Zoologică: „Indicația de a ne închide noi nu am primit-o. Deciziile se iau așa, în mod verbal, ceva în scris noi puțin ce primim. Ei dacă iau vreo hotărâre, ei trebuie să vină la fiecare întreprindere să le dea indicații în scris”.

Nici agenții economici care activează în parcul Valea Trandafirilor, din sectorul Botanica al capitalei, nu și-au sistat activitatea. Și ei spun că nimeni nu i-a informat despre decizia luată de\ autorități.

„- V-a anunțat cineva că nu trebuie să activați? -Nu”.

Am încercat să discutăm și cu oamenii care ignoră măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Unii ne-au spus însă că nu respectă măsurile de protecție, deoarece nu cred în existența virusului.

„Nu credem noi în niciun virus, sincer. Cred că și Dodon nu crede în niciun virus”.

„- Mască am și când intru în magazin o pun. Numai ce am scos-o, dar nu pot să o țin, că nu-mi ajunge aer”.

Zeci de oameni au fost surprinși de către echipa noastră de filmare plimbându-se în parcurile din capitală, fără a respecta măsurile de protecție.

Spread the love

Check Also

Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău în legătură cu manifestațiile de la Minsk: „Rușine”

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a protestat astăzi în fața Ambasadei …