Rezultatul perchezițiilor la întreprinderile de distribuire a gazelor

Întreprinderile de distribuire a gazelor naturale „Bălți-Gaz”, „Ialoveni-Gaz”, „Moldovatransgaz” și „Șoldănești-Gaz” ar fi adus un prejudiciu „Moldovagaz” și întreprinderilor afiliate acesteia de circa 20.000.000 de lei. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) ca urmare a perchezițiilor desfășurate astăzi la întreprinderile nominalizate.

Materialul probatoriu ridicat de către oamenii legii va fi examinat pentru stabilirea circumstanțelor pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a cauzat aceste prejudicii. Din materialul probatoriu ridicat fac parte documente relevante cauzei penale, dar și mijloace bănești de proveniență necunoscută, de la persoane publice.

Perchezițiile efectuate sunt corelate cu cele desfășurate la „Ungheni-Gaz”, luna trecută. Pentru această faptă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 15 ani cu închisoarea.

PCCOCS va reveni cu detalii odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii.

Spread the love

Check Also

Andrian Candu: Comisia Națională Extraordinară a anulat toate subvențiile, sporurile și facilitățile existente pentru perioada stării de urgență și a pus pe umerii autorităților locale toată responsabilitatea | VIDEO

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a anulat toate subvențiile, sporurile și facilitățile existente pentru …