Rusia a aprobat al doilea vaccin anti-Covid, a anunțat Vladimir Putin

Rusia a aprobat al doilea vaccin anti-Covid, a anunțat încântat președintele Vladimir Putin la o întâlnire a guvernului de miercuri, relatează Reuters.

Putin a felicitat oamenii de știință pentru aprobarea celui de-al doilea vaccin, care este dezvoltat de Vector Institute și care a încheiat etapele incipiente ale testelor clinice luna trecută, transmite hotnews.ro.

”Trebuie să creștem producția primului și celui de-al doilea vaccin”, a spus el.

”Continuăm să cooperăm cu partenerii noștri străini și vom promova vaccinul nostru în străinătate”, a adăugat el.

Rusia a devenit în august prima țară care să aprobe un vaccin anti-Covid, înainte de a fi finalizate testele clinice la scară largă, spre îngrijorarea unora dintre cercetătorii comunității științifice.

Rusia a anunțat pe 30 septembrie finalizarea testelor clinice pentru al doilea test anti-Covid-19 dezvoltat de cercetătorii ruși.

Vaccinul denumit EpiVacCorona a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Centrul de Cercetare pentru Virologie şi Biotehnologie „Vector” din apropierea orașului siberian Novosibirsk.

Alexandr Ryzhikov, șeful departamentului de infecții zoonotice din cadrul institutului siberian, anunțase anterior, în cursul lunii septembrie, că testarea incipientă a vaccinului a arătat că acesta este „pe deplin sigur”, dar că oferă imunitate pentru doar șase luni.

Spread the love

Check Also

Clipe de groază în Turcia și Grecia: Care sunt consecințele după cutremurul cu magnitudinea de aproape 7 pe Richter din Marea Egee | VIDEO

Clipe de groază în Turcia și Grecia, țări zguduite de un cutremur devastator cu magnitudinea …