Ruslan Codreanu îl acuză pe Ion Ceban de lipsă de transparență | VIDEO

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, continuă să se laude cu lucrări făcute în capitală pe gratis de unii antreprenori. De această părere este fostul primar interimar Ruslan Codreanu, care cere municipalității să publice pe pagina oficială a primăriei lista companiilor și a persoanelor care au contribuit la reparația unor străzi și treceri subterane. În opinia lui Codreanu, faptul că nu există transparență și nu se știe cine sunt cei implicați în aceste lucrări, defavorizează alți agenți economici și ridică multe semne de întrebare.

Pe o rețea de socializare, Ruslan Codreanu se întreabă de ce primarul capitalei Ion Ceban nu informează cetățenii cine sunt antreprenorii care au reparat recent pasajele subterane de la Gara de Sud și de pe Viaduct, dar și aleile de pe bulevardul Grigore Vieru și din parcul Butoiaș.

Fostul primar interimar susține că a solicitat încă din luna iunie ca primăria să-i explice ce înseamnă expresia „o companie donează”.

Până în prezent însă nu a primit niciun răspuns. Astfel, Ruslan Codreanu susține că vrea să-i cunoască pe eroi și a trimis o scrisoare repetată pe numele lui Ion Ceban, prin care a cerut municipalității să publice numele companiilor care oferă astfel de cadouri. În opinia lui, prin selectarea individuală a celor care efectuează lucrări cu titlu gratuit, fără vreun concurs public, dezavantajează concurenții.

RUSLAN CODREANU, fost primar interimar al municipiului Chișinău: „Tocmai pentru ca să demonstreze primarul că este tehnocrat și că ce face acum nu este doar – corupție și favoritism, am solicitat de la dumnealui să facă publice numele întreprinderilor. Poate sunt mai multe persoane care doresc și intenționează să ajute municipiul, de ce nu există o procedură clară pentru toți?”

Solicitat pentru o reacție, consilierul pe comunicare al primarului capitalei, Natalia Ixari, ne-a răspuns printr-un mesaj că nu comentează postarea lui Ruslan Codreanu. Ea a mai precizat că edilul actual a spus mereu ce agenți economici sunt implicați în reparația proiectelor din Chișinău.

Amintim că la scurt timp după ce a ajuns la cârma primăriei, Ion Ceban a anunțat că biroul său va fi reparat, iar lucrările de renovare vor fi achitate de un prieten din copilărie, fără a spune despre cine este vorba.

Ulterior, vicepreședintele fracțiunii Partidului Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău, Aliona Doroș, a sesizat Procuratura pe acest caz. Numele acestuia, dar și domeniul său de activitate a fost dezvăluit mai târziu, la insistența presei. Potrivit lui Ceban, lucrările ar fi costat 60 de mii de lei.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …