Salarii generoase la unele întreprinderi de stat | VIDEO

Salarii generoase la unele întreprinderi de stat. Zeci de mii de lei ridică unii șefi și subalternii lor, în timp ce alții abia de leagă tei de curmei. Potrivit Agenției Proprietății Publice, anul trecut cele mai mari lefuri le-au primit angajații întreprinderii de utilizare a spațiului aerian „MOLDATSA”.

La polul opus se află instituții din cultură și artă cu salarii de doar câteva mii de lei.

Într-un raport al Agenției Proprietăți Publice se arată că cel mai bine plătiți sunt angajații „MOLDATSA”. Salariul mediu în această instituție în anul trecut a fost de 31 mii de lei.

Potrivit declarației de avere, actualul director al întreprinderi a ridicat în 2018 un salariu de peste un milion de lei, adică aproape 84 de mii de lei pe lună. Totodată, adjunctul său are un salariu de 50 de mii de lei pe lună. Cu o leafă generoasă de 60 de mii de lei se poate mândri și directorul „Centrului pentru Atestarea și Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar și a Fertilizanților”, iar adjunctul său a primit mai mult de 48 de mii de lei pe lună.

O duc bine și angajații „Serviciului de Stat pentru Verificarea si Expertizarea Proiectelor şi Construcţiilor” salariul mediu al cărora este de 17 mii de lei, iar la „Centrul Național de Verificare a Calității Producției Alcoolice” de peste 14 mii lei, directorul acesteia a declarat un venit anual de jumătate de milion de lei, el ridicând o leafă lunară de peste 43 de mii de lei.

De cealaltă parte, există întreprinderi de stat care își plătesc angajații cu doar câteva mii de lei. De exemplu, la Institutul de Proiectări „Iprocom” salariul mediu este de 3400 lei.

Cu salarii mizere sunt remunerați și angajații Întreprinderii de stat „Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”. Leafa medie aici este de 3 180 de lei. Directorul teatrului, a ridicat anul trecut un salariu de 11 mii de lei pe lună.

Potrivit Agenției Proprietăți Publice, anul trecut, la cele peste 150 de întreprinderi de stat verificate, au activat 24 de mii de angajați.

Director „MOLDATSA” – 84 mii lei / lună

Directorul adjunct „MOLDATSA” – 50 mii lei / lună

Director CSAOPFF – 60 mii lei / lună

Director adjunct CSAOPFF – 48 mii lei / lună

Spread the love

Check Also

Moldovenii care muncesc în Rusia vor beneficia de pensii

Moldovenii care muncesc în Rusia vor beneficia de pensii. Comisia politică externă și integrare europeană …