Șansa unui armistițiu? Oficialii grupării Hamas declară că se aşteaptă ca Israelul şi militanţii din Gaza să ajungă la o înțelegere | VIDEO

Ostilitățile din Orientul Mijlociu ar putea înceta. În cel mai scurt timp se așteaptă ca Israelul și militanții din Gaza să ajungă la o înțelegere privind încetarea focului. Cel puțin așa a declarat un oficial al grupării Hamas. De cealaltă parte, Israelul susține că nu examinează un asemenea scenariu și continuă să lanseze rachete în zone unde suspectează prezența organizației palestiniene islamiste.

Un înalt oficial al Hamas a declarat miercuri că se aşteaptă ca Israelul şi militanţii din Gaza să ajungă la o înțelegere de încetare a focului într-o zi sau două, armistiţiu care să pună capăt violențelor transfrontaliere. Mesajul vine la scurt timp după ce președintele american i-a cerut premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să găsească soluții pentru un armistițiu.

Exemplul Statelor Unite a fost urmat de Germania, care și-a trimis în regiune ministrul federal al afacerilor externe. Întrebat la radioul public din Israel dacă încetarea focului va fi posibilă de vineri, ministrul israelian al Informațiilor a negat acesl lucru. Între timp, Israelul a continuat bombardamentul în Gaza, iar în urma atacurilor aeriene au fost distruși peste 90 de kilometri de tuneluri, scrie BBC News.

Iar Hamas a reluat lansarea de rachete, după opt ore de pauză. Potrivit informațiilor, până acum ar fi fost omorâți peste 220 de palestinieni, iar Israelul a pierdut 12 oameni. Miercuri, Guvernul de la Chișinău a anunțat că începe evacuarea molovenilor aflați în Fâșia Gaza. Deocamdată, 31 de oameni au solicitat să fie aduși acasă.


Spread the love

Check Also

Start Jocurilor Olimpice, la Tokyo: Cum a decurs ceremonia de deschidere

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a început vineri pe Stadionul Olimpic …