Scandal într-un troleibuz din capitală: Un bărbat a refuzat categoric să-și pună masca și s-a luat la ceartă cu carabinieri | VIDEO

Scandal matinal într-un troleibuz din capitală, după ce un pasager a fost somat de un echipaj de carabinieri să-și pună masca de protecție, care este obligatorie în transportul public. Bărbatul a refuzat categoric să se conformeze cerințelor și a filmat scena, ulterior a publicat imaginile pe rețelele de socializare. Pentru că s-a încăpățânat și nu a ținut cont de solicitarea angajaților MAI, autovehiculul a staționat până la soluționarea conflictului.

Incidentul a avut loc în jurul orei 09.00, în troleibuzul nr. 21, care a oprit într-o stație de așteptare a transportului public din strada Aleco Russo. Văzând că bărbatul nu poartă masca de protecție, unul dintre carabinieri a insistat, lucru care l-a deranjat pe pasager. Acesta a cerut să-i fie prezentat un document pentru a se convinge că restricțiile sunt considerate legale.

„- Nu te pornești! Ascultați-mă. Noi nu avem dreptul să vă scoatem din troleibuz, dar avem dreptul să oprim troleibuzul până nu veți pune masca.
– Arătați legea în cauză în Monitorul Oficial”.

La scurt timp, a intervenit și șoferul troleibuzului, care l-a rugat pe pasager să se conformeze cerințelor. De această dată, bărbatul a insistată să-i fie prezentată decizia Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică. Asta în timp ce toți pasagerii se grăbeau să ajungă în timp util la serviciu.

„- Nu-mi permite să pornesc.
– Să arăte un document cu ștampilă”.

În final, spiritele s-au calmat, iar pasagerul s-a conformat cerințelor, ne-au spus reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău.


FELICIA RUSU, purtătot de cuvânt RTEC: „Domnului i s-a oferit o mască de protecția, iar troleibuzul a pornit la traseu. Unitatea de transport a staționat trei minute. Regia mizează pe conștiința și responsabilitatea socială a locuitorilor municipiului Chișinău. De asemenea, șoferii și taxatorii nu sunt agenți constatatori, ei sunt doar în drept să îndemne pasagerii să pună masca de protecție”.

Și reprezentații carabinierilor au venit cu o reacție pe marginea incidentului.

CRISTINA ZAMȘA, ofțer de presă al Inspectoratului General de Carabinieri: „Carabinierii nu sunt obligați să aibă hotărârile CNSP la sine pentru a demonstra veridicitatea sau legalitatea cerințelor de respectare a măsurilor de prevenire și control a infecției. Scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii, ci sensibilizarea acestora la respectarea măsurilor impuse de autorități”.


De la începutul lunii mai, a anului trecut, persoanele care circulă cu transportul public sunt obligate să poarte măşti de protecţie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul, pentru a diminua riscul de îmbolnăvire cu COVID-19.

Spread the love

Check Also

Un deputat italian condamnă presiunile exercitate asupra Marinei Tauber

Senatorul italian Sergio Romagnoli își exprimă îngrijorarea față de presiunile care sunt exercitate asupra candidatului …