Se nasc mai multe fete sau băieți? Cum arată numeric situația copiilor din Moldova

Astăzi, 20 noiembrie, este Ziua Mondială a Drepturilor Copilului. Cu ocazia acestei zile, Biroul Național de Statistică a publicat un grafic cu câteva date despre copiii din Republica Moldova. La 1 ianuarie 2019, numărul copiilor în Republica Moldova a constituit 669,6 mii de copii sau fiecare a cincea persoană este în vârstă de până la 18 ani, scrie diez.md.

În anul 2018 s-au înregistrat 32,6 mii de născuţii-vii, fiind în descreştere cu 4,3 % faţă de anul precedent. Rata natalităţii a constituit 9,2 născuţi-vii la 1 000 de locuitori. Nivelul natalităţii în localităţile rurale (10,2 ‰) este mai înalt decât în localităţile urbane (7,9 ‰).

# Cei mai mulți născuți sunt băieți

Din numărul copiilor născuţi-vii, 51,7 % au fost băieţi, raportul de masculinitate fiind de 107 băieţi la 100 de fete. În funcţie de greutatea la naştere, 94,2 % din născuţii-vii au avut peste 2 500 de grame. Cei mai mulţi copii (96,5 %) s-au născut după o durată a sarcinii de peste 35 de săptămâni.

Mai multe detalii vedeți în infograficul de mai jos.

askjafh

La 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU adoptat Declaraţia pentru Drepturile Copiilor, care defineşte drepturile copilului la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătăţii, adăpost şi o alimentaţie potrivită. Tot la 20 noiembrie, în 1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia pentru Drepturile Copiilor.

Spread the love

Check Also

Șeful Procuraturii Anticorupție îl înfruntă pe noul procuror general. S-a adresat în judecată | VIDEO update

Rocadă la Procuratura Anticorupție. Viorel Morari a fost transferat de la Procuratura Anticorupție la cea …