Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată pentru 12 iunie: Avocații au vorbit despre încălcări | VIDEO

Într-un final, ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată pentru data de 12 iunie. Avocații liderului Partidului Șor afirmă că instanța nu a cerut părerea avocaților și a participanților la proces vizavi de închiderea ședinței de astăzi, iar asta s-a făcut fără deliberări. Totodată, apărătorii susțin că, faptul că ședința nu a fost publică este o încălcare de lege.

AURELIU COLENCO, avocatul:”Conform articolului 6 al CEDO, orice persoană are dreptul la o judecare legală, publică, legitimă a unui dosar penal sau civil. Conform articolului 316, codul de procedură penală președintele instanței urma să admită publicul și jurnaliștii cu foto și video la ședința de judecată. Însă, a fost efectuată o provocare a jurnaliștilor deoarece, dacă se permitea cu video și audio în ședință nu era nici un scandal.”

DENIS CALAIDA, avocat:”Instanța nu a permis nici avocaților, nici participanților la proces să se expună asupra necesității de a închide această ședință. Instanța a întrerupt procesul dar nu a ieșit la deliberarea sau emiterea încheierii. Deci, ne-au lipsit de cuvânt.”

Spread the love

Check Also

Echipa lui Ilan Șor de la Orhei a finalizat renovarea a încă două străzi, conform unei noi tehnici de betonare

Iarna blândă îi permite echipei lui Ilan Șor de la Orhei să avanseze mai rapid …