Sentința pentru fostul șef al SIS în cazul expulzării profesorilor turci, pronunțată încă în 15 iulie, a fost publicată abia acum | VIDEO

Condamnarea fostului șef al SIS Vasile Botnari în cazul expulzării profesorilor turci, s-a rezumat la plata unei amenzi de 88 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de cinci ani. Sentința, pronunțată încă în 15 iulie, a fost publicată abia acum de Judecătoria Chișinău, la cererea Procuraturii Generale.

Potrivit documentului, de procurorul a cerut condamnarea lui Botnari la trei ani de închisoare în penitenciar de tip semi-închis și aplicarea interdicției de a ocupa funcții publice, părarea a solicitat aplicarea unei pedepse minime sub formă de amendă.

Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat în cadrul unei emisiuni că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare și a plătit benevol cele 125 de mii de euro, stabilite de CEDO drept despăgubiri familiilor profesorilor turci.

Șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a explicat că această confuzie s-a creat din cauza că Stoianoglo a vorbit în limba rusă, iar termenii juridici pe care i-a folosit nu au fost înțeleși corect.

Potrivit ei, oficialul a avut în vedere că Botnari a primit o pedeapsă neprivativă de libertate, nu că ar fi fost condamnat cu suspendare.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …