Sergiu Sîrbu cere dovada acuzațiilor de la Președinție, după ce i-a fost interzis accesul la CSS | VIDEO

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică, Sergiu Sîrbu, cere explicații de la Președinție. Se întâmplă după incidentul de săptămâna trecută, atunci când legislatorului i-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, fiind bruscat de agenții de pază. În solicitarea sa, Sîrbu vrea să afle dacă Autoritatea Națională de Integritate a fost sau nu anunțată despre conflictul de interes despre care vorbea anterior șeful statului.

În demersul său, deputatul solicită să i se explice de ce i s-a interzis accesul la întreaga ședință a Consiliului Suprem de Securitate, desfășurată vineri. Asta în contextul în care Maia Sandu spunea că presupusul conflict de interese ar fi din cauza subiectului legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Sîrbu a întrebat-o pe Sandu dacă a fost sau nu informată Autoritatea Națională de Integritate despre această situație.

„În cazul unui răspuns afirmativ, rog să-mi eliberați actul confirmativ emis de ANI. În cazul unui răspuns negativ, fapt ce atestă lipsa unui conflict de interese, rog să-mi eliberați toate actele, înscrisurile examinate și procesul verbal al ședinței Consiliului Suprem de Securitate din data de 26 februarie și să vă abțineți pe viitor de la arogarea competenței ANI, evitând astfel excesul de putere”, a mai adăugat parlamentarul.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Președinției, Sorina Ștefîrță, ne-a declarat că, deocamdată, instituția prezidențială nu comentează această situație. Potrivit ei, Maia Sandu urmează să citească solicitarea, iar ulterior va reveni cu un comentariu.

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a fost bruscat de agenții de pază ai instituției prezidențiale și i-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată de președintele Maia Sandu. Asta deși, Sîrbu a fost invitat și legea îi permite să participe la o astfel de întrunire.

Urmare a acestui incident, deputații Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” a declarat că asistăm la o încălcare gravă a principiului separării puterilor în stat, la o tentativă clară de subminare a autorității Parlamentului și alunecăm treptat în dictatură, fapt care ar trebui să îngrijoreze întreaga societate.

Spread the love

Check Also

Accident cumplit în Egipt: Cel puțin 20 de persoane au ars de vii | VIDEO

Cel puțin 20 de persoane au ars de vii într-un cumplit accident, produs în Egipt. …