Serviciul Vamal a semnat un nou Memorandum de colaborare cu British American Tobacco | FOTO

Pe data de 13 octombrie, Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei British American Tobacco – Moldova. Părțile au semnat un nou Memorandum de colaborare. Acesta va contribui la consolidarea capacităților Serviciului Vamal de a combate contrabanda și comerțul ilicit cu produse din tutun.

Memorandumul prevede principiile și direcțiile generale de cooperare dintre părți, printre care: schimbul de date și informații, întărirea capacității operaționale ale subdiviziunilor antifraudă, îmbunătățirea pregătirii profesionale a funcționarilor vamali.

De asemenea, în cadrul întrunirii, a fost discutată și situația actuală în domeniul combaterii traficului ilegal de țigări, în contextul pandemiei. Ultimele date ale companiei de cercetare Novel Research relevă că, în primele 9 luni ale anului 2020, ponderea produselor din tutun provenite din Republica Moldova în comerțul ilegal din România s-a redus cu peste 18 p.p., ajungând la 9,7%.

În discursul său, Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a menționat importanța dezvoltării în permanență a parteneriatelor durabile cu mediul privat în vederea contracarării contrabandei: ”Instituția va continua să lupte prin toate instrumentele disponibile cu fenomenul traficului ilicit de țigarete, care poate avea consecințe negative nu doar asupra securității economice a statelor, dar și asupra sănătății consumatorilor, dat fiind riscul procurării unor produse contrafăcute”.

Spread the love

Check Also

Raionul Orhei este în continuă modernizare: Se repară drumuri, se instalează iluminatul stradal și terenuri de joacă, datorită echipei lui Ilan Șor | VIDEO

Raionul Orhei este în continuă modernizare. În mai multe localități din zonă au fost iluminate …