Situația la frontieră: Câte persoane au fost supuse screeningului, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 138 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 7 140 traversări persoane, dintre care 3 781 treceri la frontiera moldo-română, 1 415 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 944 treceri aeriene, scrie unimedia.info.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 138 persoane și completate 7 140 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 178 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii Covid-19.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: – 21 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; – două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate; – un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; – un mijloc de transport, identificat la controlul trecerii frontierei cu consemn național; – patru persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Spread the love

Check Also

Un polițist de 21 de ani a decedat, azi dimineață, în urma unui accident rutier

Un polițist a decedat, azi dimineață, în urma unui accident rutier, produs în apropierea satului …