Situația la frontieră, ultimele 24 de ore: 3 persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor de combatere a bolilor epidemice

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 21 025 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9 252 traversări persoane, dintre care 4 748 treceri la frontiera moldo-română, 3 575 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 202 treceri aeriene, scrie cotidianul.md.

Au fost supuse screeningului 21 025 persoane și completate 315 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 50 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Trei persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Spread the love

Check Also

S-a stins din viață un medic nefrolog, răpus de COVID-19 | VIDEO

Sistemul de sănătate din Moldova a mai pierdut un erou în halat alb din cauza …