Socialiștii cer demisia Ministrului Justiției | VIDEO

Fracțiunea Partidului Socialiștilor solicită demisia ministrului Justiției Olesea Stamate, după decizia acesteia, de a anula concursul pentru funcția de procuror general. Într-o conferință de presă, deputații au menționat că, prin această anulare, Stamate ar fi demonstrat că este controlată politic și ia decizii la comandă. În replică, premierul Maia Sandu a declarat că toți membrii guvernului sunt gata să meargă în Parlament pentru a da socoteală aleșilor poporului.

Socialiștii susțin că că Olesea Stamate a compromis reforma Justiției și este o rușine a guvernării. Totodată, aceștia mai cred că rezultatele concursului pentru funcția de procuror general ar fi fost anulate, pe motiv că nu a trecut un candidat favorizat de blocul ACUM.

SNC EL RO VASILE BOLEA, deputat PSRM: Prin neprofesionalismul de care a dat dovadă, prin modul în care a desconsiderat opinia comisiei, formată tot de ea, unde a avut 5 din 6 membri ai comisiei, prin modul care a afectat credibilitatea Guvernului, ministra Stamate trebuie să facă gestul de onoare și să demisioneze. Cu scuze publice, adresate cetățenilor pentru modul în care le-a eșuat așteptările, gestionând total neadecvat până acum reformarea justiției.

Întrebată ce crede despre solicitarea PSRM-lui, premierul Maia Sandu nu i-a permis Olesei Stamate să răspundă la întrebare și i-a luat cuvântul.

MAIA SANDU, prim-ministru: Eu sunt într-o măsură mai potrivită să răspund la această întrebare. Am văzut că sunt doi nemulțumiți astăzi în raport cu activitatea Guvernului – Candu și Dodon și noi suntem gata să mergem cât de curând posibil, în Parlament, la dezbaterea moțiunii, acolo unde vor putea adresa întrebări tuturor membrilor Guvernului și să obțină aceste răspunsuri și mai departe să ia o decizie pe care o consideră ei corectă.

În cadrul unui briefing cu presă, ministrul Justiției, Olesea Stamate a declarat că rezultatele anunțate de comisia pentru preselecția candidatului pentru funcția de procuror general au fost anulate. Aceasta și-a motivate decizia prin faptul că rezultatele au fost afectate de două vicii: obiectivitate și asigurarea integrității candidaților.

La fel, Stamate a mai declarat că un membru a apreciat disproporționat unii participanți, iar în cazul în care punctajul oferit de acel membru al comisiei este scos, în lista celor patru candidați ar intra Ștefan Gligor.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …