„Spălarea banilor rusești prin filiera Bahamas”. Reniță susține că ANI a început verificarea averii deputatului PSRM Vladimir Odnostalco | VIDEO

Agenția Națională pentru Integritate a demarat procedura de verificare a documentelor depuse de deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu care au solicitat controlul declarației de avere a deputatului socialist Vladimir Odnostalco. Despre asta a anunțat Reniță pe pagina sa de Facebook, unde a menționat că aceste acțiuni vin după ce a cerut inspectorilor să verifice averile deputaților socialiști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco, pe care îi consideră implicați într-o schemă de spălare de bani, din Federația Rusă, prin filiera Bahamas.

Deputatul Partidului Platforma DA Iurie Reniță spune că parlamentarii socialiști Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Vladimir Odnostalco ar fi contractat de la compania „Exclusiv Media” sume ce variază între 500 de mii de lei și un milion de lei, fără să indice acești bani în declarațiile lor de avere. Acesta mai afrimă că sursele financiare ar fi fost utilizate pentru finanțarea Partidului Socialiștilor, dar și a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016. În contect, deputații Reniță și Țicu au cerut ca ANI să investigheze averile socialiștilor care, potrivit lor, figurează în „Dosarul Bahamas”. Urmare a interpelării, în privința deputatului PSRM Vladimir Odnostalco, recent, a fost inițiată procedura de control privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării averilor și intereselor personale.

„Am prezentat suficiente probe documentate pentru ca ANI să procedeze în consecință, demonstrând principialitate, echidistantă politică, responsabilitate profesională și legală în a face lumină asupra unui caz de rezonanță socială, care a marcat profund campania prezidențială din 2016, ce a fost denaturată și compromisă prin spălare de bani și care mai este cunoscută de către cetățenii noștri ca „operațiunea Bahamas.”, menționează Reniță pe Facebook.

Parlamentarul mai spune că așteaptă de la ANI un răspuns și în ceea ce îi privește și pe ceilalți deputați socialiști.

Contactat de noi, deputatul Vladimir Odnostalco a refuzat să ofere un comentariu.

VLADIMIR ODNOSTALCO, deputat PSRM: „ – Adresați-vă oficial la serviciul de presă al partidului. – Dar vă vizează pe dumneavoastră. – Îmi cer scuze, eu sunt acum în ședință și nu vă pot răspunde.”

Am încercat să obținem un comentariu și de la serviciul de presă al PSRM, Irina Astahova, care însă nu ne-a răspuns la telefon. Anterior, ea a declarat pentru presă că afirmațiile lui Reniță și Țîcu ar avea legătură cu campania electorală și a dat asigurări că toți deputații socialiști acționează în limitele legii.

Anterior, și purtătorul de cuvânt al Președinției a negat acuzațiile aduse de deputați la adresa șefului statului.

Amintim că deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat documente care ar demonstra că mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor ar fi contractat împrumuturi financiare de la compania „Exclusiv Media”, fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale. Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea PSRM .

Spread the love

Check Also

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova: Cum a reacționat Andrian Candu | VIDEO

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Este vorba …