#Stai acasă și rupe lanțul: Ieșind afară, o persoană infectează cel puțin alte trei, acestea infectând alte nouă | VIDEO

„Unele persoane sunt infectate cu noul coronavirus fără ca să cunoască acest lucru. Ieșind afară, ele infectează cel puțin trei persoane timp de o săptămână, care vor infecta încă nouă, iar acestea încă 27 de persoane. Astfel, virusul se răspândește foarte rapid”. Cu acest mesaj vin autoritățile din sănătate într-o campanie națională de informare, transmite IPN.

Campania este lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății.

Specialiștii atenționează că, atunci când persoanele stau acasă, când este păstrată distanța socială de un metru, când persoanele lucrează de acasă, nu merg la vecin, nu ies în parc, nu vizitează părinții, numărul persoanelor infectate scade, presiunea pe medici se reduce, iar cei dragi sunt protejați.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova este declarată stare de urgență. Până în prezent, au fost raportate 864 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 17 decese asociate noului tip de coronavirus.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis că, de pe 7 până pe 17 aprilie, bugetarii vor avea zile libere. Decizia se aplică pentru toate unităţile din sectorul bugetar și autorităţile publice la autogestiune.

Spread the love

Check Also

Ucraina a exclus R. Moldova de pe lista statelor din „Zona Roșie”

Ucraina a exclus R. Moldova de pe lista statelor din „zona roșie”, țări cu risc …