Statele Unite sunt cuprinse de proteste: Președintele Donald Trump a fost dus la adăpost într-un buncăr din Casa Albă | VIDEO

Președintele Donald Trump a fost dus la adăpost într-un buncăr din Casa Albă, în urma protestelor care au cuprins Statele Unite. Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene duminică, pentru a-i dispersa pe manifestanţii care au ajuns în preajma reședinței oficiale din Washington. Zeci de mii de persoane au luat parte în întreaga ţară la protestele împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului.

Atmosfera în Casa Albă a fost tensionată, vineri, pe măsură ce protestatarii se adunau la poartă, strigau împotriva președintelui și chiar aruncau cu pietre și sticle. Îngrijorați pentru siguranța președintelui, agenții Secret Service l-au dus pe șeful Casei Albe într-un buncăr subteran, care a fost folosit și în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Prima doamnă Melania Trump și fiul lor Barron Trump l-au însoțit pe președinte în buncăr, conform protocolului de securitate.

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene duminică, în apropierea Casei Albe pentru a-i dispersa pe manifestanţii care nu au respectat interdicţia de circulaţie pe timp de noapte decretată în capitală. Măsura a fost impusă la Washington, Los Angeles şi Houston pentru a împiedica transformarea protestelor în noi acte de violenţă. Furia care a cuprins Statele Unite a explodat la Minneapolis după decesul, pe 25 mai, a lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani, provocat de un poliţist, s-a răspândit rapid în întreaga ţară. Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva rasismului şi pentru ca poliţiştii implicaţi în moartea lui George Floyd să fie traşi la răspundere. Până acum unul singur, Derek Chauvin, a fost arestat şi inculpat pentru omucidere involuntară. El este cel care poate fi văzut într-o înregistrare virală în timp ce ţine genunchiul pe gâtul lui George Floyd mai multe minute, în timp ce acesta se plânge că nu poate să respire. Chauvin urmează să compară luni în faţa unui tribunal pentru prima dată.

Spread the love

Check Also

Primii moldoveni au plecat la odihnă în Turcia la începutul lunii iulie. Hotelurile au camere pregătite pentru turiști infectați cu COVID-19

Primii turiști din R. Moldova au ajuns deja pe plajele din Turcia, aceasta fiind unica …