Statele Unite trec prin cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. A fost înregistrat recordul absolut de infectări

Statele Unite ale Americii, țara cea mai afectată de pandemie de coronavirus din lume, a înregistrat, vineri, cel mai ridicat bilanț ala infectărilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. 

Conform datelor de la autoritățile sanitare ale statelor, au fost raportate 83.010 noi cazuri de Covid-19 în ziua de vineri, cel mai ridicat număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în Statele Unit, relatează digi24.ro cu referire la BBC.

În ultima săptămână, infectările au crescut, de asemenea, cu 441.541, cea mai mare creștere pe o perioadă de 7 zile de la sfârșitul lunii iulie. Acest nou record zilnic îl depășește pe cel precedent cu aproximativ 6000, înregistrat în 17 iulie, de 76.842 de cazuri.

Numărul celor care au murit din cauza Covid-19 a crescut, de asemenea, în ultimele 6 zile, însă a rămas semnificativ mai scăzut față de vârful deceselor din aprilie – lună în care au murit și 2000 de oameni pe zi. Chirurgul General al SUA, Jerome Adams, a avertizat că numărul spitalizărilor din cauza Covid-19 este în creștere dar spune că rata mortalității este ușor mai scăzută față de primăvară pentru că îngrijirea este mai bună în acest moment.

Bilanțul total al cazurilor din SUA a ajuns la 8.7 milioane și va depăși, cel mai probabil, cifra de 9 milioane săptămâna viitoare, având în vedere tendințele. Aproape 230.000 de americani au murit din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei.

Spread the love

Check Also

Plasma nu și-a dovedit eficiența. Noi reguli de tratament pentru COVID-19 în România

Protocolul pentru tratamentul COVID a fost actualizat și unele reguli se schimbă. Plasma, de exemplu, …