Statul a alocat 9,9 milioane de lei pentru nouă companii conduse de nouă femei

Nouă companii care au demonstrat potențial de export și inovare au semnat contracte de finanțare cu ODIMM în sumă totală de 9,9 mln lei. Astfel, vor fi favorizate investiții în economie de minim 17,4 milioane de lei. Potrivit ODIMM, la concurs au aplicat 90 de companii, care au trecut printr-un proces de selectare complex și riguros.

Dintre acestea, patru întreprinderi sunt orientate spre export, inclusiv substituirea importurilor, iar cinci afaceri planifică extinderea exporturilor. Totodată, vor fi create 65 de noi locuri de muncă, iar alte 371 vor fi menținute, transmite agora.md.

Ministrul Anatol Usatîi a declarat că autoritățile vor depune și în continuare efort pentru a elabora politici și programe care vor veni în ajutorul businessului din Moldova.

La rândul său, directorul general ODIMM, Iulia Costin, a menționat că este sigură că antreprenoarele câștigătoare vor reuși cu succes să-și dezvolte cât mai curând proiectele investiționale promițătoare, iar produsele și serviciile lor să fie cât mai recunoscute la nivel internațional.

Spread the love

Check Also

Un tânăr cu Volkswagen a pus la pământ un gard și un copac, la Dubăsari | FOTO

Un tânăr a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasa a fost …