Ștefan Gațcan ar fi fost intimidat și amenințat cu răfuiala fizică de foștii săi colegi socialiști, după ce a părăsit fracțiunea PSRM din Parlament | VIDEO

Deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost intimidat și amenințat cu răfuiala fizică de foștii săi colegi socialiști, după ce a părăsit fracțiunea PSRM din Parlament. Incidentul ar fi avut loc astăzi pe podul de pe șoseaua Hîncești, iar echipa „Pro Moldova”, l-a care s-a alăturat Gațcan, a publicat câteva secvențe video. Membrii formațiunii susțin că vor sesiza instituțiile de drept pe acest caz.

Din imaginile făcute publice de „Pro Moldova” se vede cum deputații PSRM Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță se apropie de o mașină parcată pe marginea carosabilului în care se presune că s-ar afla Ștefan Gațcan.

Reprezentanții formațiunii susțin că după ce automobilul lui Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașină ar fi urcat o persoană necunoscută, iar discuțiile dintre cei doi nu au avut un caracter amical. Aceștia l-ar fi intimidat să-și depună mandatul de deputat.

Imaginile au fost publicate după ce deputații “Pro Moldova” au anunțat într-un briefing că unii colegi de-ai lor ar fi fost amenințați și presați să ia o anumită decizie, fără să dea numele celor implicați.

VLADIMIR CEBOTARI, deputat „Pro Moldova”: „S-au făcut mari presiuni, inclusiv amenințări cu răfuieli fizice
pentru a se lua anumite decizii. Noi vom face o sesizare către organele de drept și așteptăm să fie luate măsuri. Avem înregistrări suficiente video și audio despre toate cele petrecute”.

ANDRIAN CANDU, liderul „Pro Moldova”: „Acele persoane, care inclusiv și-au permis astăzi să încalce legea,
mă adresez lor – nu intimidați, nu amenințați, nu treceți liniile roșii legate de persoane, familii, de prieteni și de colegi”.

Contactați de postul nostru de televiziune, deputații socialiști vizați, Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță, nu ne-au răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu pe marginea acestui caz.

Precizăm că în cadrul aceluiași briefing, fostul deputat PSRM Ștefan Gațcan a explicat că decizia sa de a părăsi fracțiunea a fost motivată de modul ineficient în care guvernarea a gestionat criza pandemică. Acesta a mai precizat că hotărârea este una personală și a dat de înțeles că nu își va depune mandatul de deputat.

ȘTEFAN GAȚCAN, deputat „Pro Moldova”: „Trei luni de zile, aflându-mă în Parlament am înțeles foarte multe
lucruri. Tentativele mele de a schimba lucrurile, de a le îmbunătăți, nu au fost auzite și prin aceasta avem ceea ce avem”.

Gațcan a mai declarat că își respectă foștii colegi din PSRM și i-a rugat să nu vină cu atacuri în adresa familiei, rudelor și prietenilor săi. Precizăm că în urma deciziei lui Ștefan Gațcan, grupul „Pro Moldova” are deja 15 deputați, iar PSRM a rămas cu 36. În același timp, majoritatea parlamentară PDM-PSRM are doar 49 de voturi asigurate în legislativ, ceea ce este insuficient pentru aprobarea proiectelor de lege. În aceste condiții, practic majoritatea parlamentară o deține partidele de opoziție.

Spread the love

Check Also

Doi bărbați din Căușeni ar fi distrus un dig de protecție și au pus în pericol satele Crocmaz și Tudora din Ștefan Vodă pentru a primi prejudiciu de la stat | VIDEO

Și-ar fi inundat propriile terenuri agricole pentru a primi prejudiciu de la stat. Este isprava …